Bitcoin
Bitcoin

Coinbase CEO: ‘Dit is de belangrijkste toepassing voor Bitcoin’

Coinbase CEO Brian Armstrong heeft onthuld wat volgens hem de belangrijkste toepassing voor Bitcoin en crypto is. In een nieuwe blogpost probeert Armstrong een antwoord te vinden op de vraag: “Waar is crypto eigenlijk nuttig voor?”

Het probleem volgens Armstrong

Brian Armstrong begint zijn verhaal met het overmatige printen van geld, dat volgens hem in toenemende mate economische ongelijkheid veroorzaakt door inflatie en stagnatie; waardoor er behoefte is aan een nieuw financieel systeem.

“Al meer dan 50 jaar speelt zich in de VS een bekend patroon af, dat we door de geschiedenis heen hebben gezien: de overheid geeft meer geld uit dan ze verdienen, omdat ze ‘gratis’ geld kan drukken en jaren of decennia later betalen mensen de prijs door hoge inflatie en stagnatie.

De gemiddelde persoon begrijpt misschien de nuances van de acties van centrale banken en nationale begrotingstekorten niet, maar ze voelen het wel aan de prijzen van benzine, voedsel en onderwijs en ze hebben steeds meer het gevoel dat er iets mis is met onze economie. 87% van de Amerikanen vindt zelfs dat het huidige financiële systeem een update nodig heeft”, aldus Brian Armstrong.

Tegen die achtergrond is crypto (Bitcoin natuurlijk) volgens Armstrong nodig om een terugkeer naar “hard geld” voor elkaar te krijgen. Economen spreken van hard geld als het geld in kwestie een natuurlijke schaarste heeft.

De terugkeer naar hard geld

“Dat brengt ons bij de eerste en belangrijkste toepassing voor crypto, namelijk dat een munt als Bitcoin een terugkeer naar hard geld is. Net als goud is Bitcoin geen nationale valuta, gedekt door een overheid.

Inflatie is een regressieve belasting in Amerika en het buitenland, dat de armsten in de samenleving het hardste raakt. Bitcoin is hard geld met een gelimiteerde oplage en is een oplossing voor dit probleem. Als de ontdekking van digitaal hard geld de enige toepassing was voor crypto, dan zou het nog steeds wereldveranderende technologie zijn, maar dat is slechts het begin”, zo gaat Armstrong verder.

Volgens Armstrong brengt crypto ook de hoog-nodige digitalisatie van de Amerikaanse dollar, een oplossing voor snelle en goedkope wereldwijde betalingen. Daarnaast brengt het ook een businessmodel voor creatievelingen (NFTs) en een mogelijke oplossing voor gecentraliseerde sociale media.

De Coinbase CEO moedigt Amerikanen ook aan om Standwithcrypto.org te bezoen. Dat is een platform dat pro-crypto politici helpt om verkozen te worden bij volgende verkiezingen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017