Coinbase Logo Smartphone
Exchange

Coinbase CEO erkent app UX-problemen, belooft oplossingen

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, heeft beloofd om de gebruikerservaring te verbeteren nadat de opkomst van on-chain activiteiten op het nieuwe laag-2-netwerk Base aan het licht heeft gebracht hoe “gebrekkig” de huidige Coinbase-app is.

Onchain Summer-event

Op 13 augustus deelde Armstrong via zijn Twitter-account dat tijdens het “Onchain Summer” evenement, een meerdaags festival van productlanceringen, merkactivaties en de onthulling van niet-verwisselbare tokens op het Base-netwerk van 9 augustus tot 31 augustus, verschillende knelpunten aan het licht kwamen.

Armstrong benoemde dat dit evenement tekortkomingen aan het licht bracht in de gebruikerservaring van de Coinbase-app met betrekking tot niet-fungibele tokens, gedecentraliseerde applicaties en laag 2-oplossingen.

De CEO riep gebruikers van platform X op om feedback te geven in reactie op zijn bericht, zodat de meest dringende kwesties prioriteit kunnen krijgen. Hij voegde eraan toe dat er binnen de komende twee weken snelle updates zullen worden uitgebracht om de meest hinderlijke problemen aan te pakken.

Oplossing voor aanhoudende bug

Vervolgens verzocht Armstrong om een oplossing voor een aanhoudende bug die problemen veroorzaakte bij het verbinden van de mobiele wallet van Coinbase met Google Chrome. Hij merkte op dat het defect taaiere weerstand bood dan aanvankelijk verwacht.

Gebruikerservaring (UX) is al geruime tijd een uitdaging binnen de crypto-industrie. In een interview benadrukte een anonieme Web3 UI/UX-ontwerper met de naam 0xDesigner dat een aanzienlijk deel van het probleem voortkomt uit de aard van op blockchain gebaseerde applicaties, die gericht zijn op eigenaarschap en onomkeerbaarheid.

Ondanks de vaak complexe aard van blockchain-technologie is Kirthana Devaser, de contentmanager van XGo, ervan overtuigd dat door voortdurende aandacht voor een gestroomlijnde gebruikersinterface en het “onzichtbaar” maken van blockchain in dagelijkse gebruikersinteracties, de volgende golf van wijdverspreide acceptatie gestimuleerd zal worden.

Exchange nieuws

Binance-wallet geeft op één dag bijna $1 miljoen uit aan ETH-gaskosten
Binance CEO weerlegt rapport over $250 miljoen lening aan BAM Management
Stanford gaat miljoenen aan crypto-donaties teruggeven aan FTX
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit