Nieuws

Coinbase doet onderzoek om VeChain en 17 andere crypto’s te listen

Coinbase heeft aangekondigd dat de exchange de mogelijkheid onderzoekt om 18 nieuwe cryptocurrencies, waaronder VeChain, Synthetix en DigiByte, te listen.


Nieuwe crypto’s op Coinbase

De grootste crypto exchange in de Verenigde Staten overweegt ondersteuning te bieden voor een verscheidenheid aan nieuwe digitale munten.

Volgens een blogpost van Coinbase onderzoekt de exchange de ondersteuning voor Aave (LEND), Aragon (ANT), Arweave (AR), Bancor (BNT), Compound Coin (COMP), DigiByte (DGB), Horizen (ZEN) ), Livepeer (LPT), NuCypher (NKMS), Numeraire (NMR), KEEP Network, Origin Protocol (OGN), Ren (REN), Render Network (RNDR), Siacoin (SC), SKALE Network, Synthetix (SNX), en VeChain (VET). Coinbase overweegt echter niet om Siafunds (SF) ook toe te voegen.

Coinbase heeft geen datum gegeven voor wanneer deze cryptomunten online komen. De blog vertelt dat het proces, naast de goedkeuring van de regelgevende instanties, een aanzienlijke technische en nalevingscontrole vereist. De aankondiging luidde als volgt:

“We zullen nieuwe crypto’s toevoegen per rechtsgebied, afhankelijk van de toepasselijke beoordeling en autorisaties. Onze klanten kunnen van Coinbase verwachten dat ze in de toekomst soortgelijke aankondigingen zullen doen. Daarnaast blijven we onderzoeken of we tal van activa op het hele platform kunnen toevoegen.”

Naast de bovenstaande aankondiging lijkt Coinbase Custody, de internationale institutionele tak van het bedrijf, per ongeluk te hebben aangekondigd dat stablecoin Tether (USDT) deel gaat uitmaken van de token uitbreiding. Dit liet het weten in een Tweet, welke inmiddels echter is verwijderd.


Goed voor de prijzen van tokens

Wanneer Coinbase zijn ondersteuning voor nieuwe digitale activa bekendmaakt, is de kans groot dat de prijzen van deze munten stijgen. Toen de exchange aankondigde dat het Stellar Lumens (XLM) zou toevoegen in maart 2019, steeg de koers op diezelfde dag ongeveer 5,66 procent. Ook een groot deel van de recente prijsstijging van MakerDAO (MKR) is toegeschreven aan het feit dat het aan Coinbase is toegevoegd.

Kort na de aankondiging van Coinbase, steeg de VeChain koers van $0,0081 naar $0,0091. Het gaat hier dus om een stijging van 12,34%. De Digibyte koers steeg ook aan het einde van de dag. Het steeg voor het eerst in weken boven de $0,02.

Prijsstijging VeChain – Bron: Coinbase

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Nog steeds verzoeken om Coinbase te verwijderen

Een deel van de crypto community is echter boos op Coinbase. De recente uitval tijdens de prijsstijgingen van Bitcoin, in combinatie met het nieuws dat Coinbase zijn blockchain-intelligentie-tak kan verkopen aan de Internal Revenue Service en de Drug Enforcement Agency (DEA) heeft geleid tot grote kritiek op het platform. Veel mensen halen mede daarom hun tokens van de exchange.

Op 7 juni namen gebruikers van de exchange 22.000 meer Bitcoin op dan ze hadden gestort. Dit is een verschil van $214 miljoen. Alex Mashinsky, Chief Executive Officer (CEO) van Celsius Network, stemde hier zelfs mee in. Daarnaast zei hij dat het platform vorige week meer dan $70 miljoen aan deposito’s had ontvangen toen gebruikers geld van Coinbase hadden overgeheveld.