Exchange

Coinbase opnieuw offline tijdens Bitcoin prijsstijging

Volgens Coinbase kon de autoscaling van de exchange een bezoekerspiek van 5x het normale aantal niet bijhouden. Dat was tijdens de Bitcoin prijsstijging tot $10.000.


Enorme piek tijdens prijsstijging

De grootste cryptocurrency exchange in de Verenigde Staten zei dat de autoscaling de enorme piek niet kon bijhouden. Hierdoor konden veel gebruikers op 1 juni niet inloggen.

Volgens een blog, die gepost werd op 6 juni door Coinbase-software-ingenieur Michael de Hoog, was er een piek van 5x het normale verkeer gedurende vier minuten. Dit was rond 01:05 ‘s nachts op 1 juni, het moment dat de Bitcoin prijs de $10.000 naderde.

De software-ingenieur zei dat de autoscaling van de exchange ‘deze enorme toename van aan bezoekers niet kon bijhouden’:

“Deze bezoekerspiek had gevolgen voor een aantal van onze interne services, waardoor de latentie tussen services toenam. Dit leidde tot procesverzadiging van de webservers die verantwoordelijk zijn voor onze API [applicatieprogrammeringsinterface]. Hierbij was het aantal binnenkomende verzoeken groter dan het aantal luisterprocessen. De verzoeken kwamen in de wachtrij kwamen te staan en kregen een time-out, of faalden onmiddellijk. Ons error percentage voor verzoeken steeg tot 50%, waardoor klanten fouten ondervonden bij de interactie met coinbase.com en onze mobiele apps.”

Verkeer op Coinbase. Bron: Coinbase

Coinbase zei dat het de API om 16:20 (01:20 in Nederland) opnieuw heeft geïmplementeerd om het aantal machines dat met deze piek te maken had te vergroten. Een volgende onderbreking van twee minuten volgde “als gevolg van verzadiging” voordat de exchange weer online was.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Geschiedenis van storingen

Coinbase is de afgelopen drie maanden vier keer offline gegaan tijdens grote Bitcoin prijsbewegingen. Hierdoor hadden veel gebruikers geen toegang tot hun wallets.

Crypto Twitter onthulde later echter dat de problemen op de exchange verder gingen dan dat. CryptoWhale plaatste op 3 juni een grafiek voor zijn 18.000+ volgers, die liet zien hoe Coinbase 11 keer offline was gegaan tijdens grote prijsbewegingen:

Helaas raken storingen tijdens enorme prijsstijgingen of -dalingen pijn handelaren die willen kopen en verkopen het meest. Verliezen kunnen toenemen wanneer Coinbasegebruikers geen toegang hebben tot hun accounts om hun crypto te verkopen. Potentiële winsten kunnen eenvoudigweg verdwijnen wanneer ze niets kunnen kopen.


Zal Coinbase weer falen?

De exchange zei dat het werkte aan verbeteringen als reactie op de storing van 1 juni. Als Coinbase een andere piek zou ervaren ten opzichte van de prijs van Bitcoin die plotseling stijgt of daalt, zei de Hoog dat “pre-scaling en caching” de impact zou verminderen.

“Op langere termijn zijn we van plan ons implementatieproces te verbeteren. Zo kunnen we enkele van de problemen die we met autoscaling hebben ondervonden verminderen”, aldus de software-ingenieur.