Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Coinbase gaat Dogecoin listen – prijs stijgt 25%

De prijzen van de meeste crypto’s zijn de afgelopen dagen ingestort, maar de aankondiging van de Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft de Dogecoin rally nieuw leven ingeblazen.


Coinbase voegt DOGE toe

Coinbase heeft namelijk aangekondigd dat het DOGE toe gaat voegen aan zijn platform. De listing staat gepland om over 4 tot 6 weken live te gaan, zo vertelde de CEO Brian Armstrong. Dat is groot nieuws aangezien Coinbase de op drie na populairste app in de Apple Store en op twee na populairste op Android is. Het bedrijf brengt dus miljoenen gebruikers naar Dogecoin. Daarmee heeft Coinbase het handelsplatform Robinhood ingehaald.

Robinhood heeft de afgelopen tijd geprofiteerd van de terughoudendheid van Coinbase om Dogecoin toe te voegen, terwijl DOGE populairder is dan ooit. Nu Coinbase de munt toevoegt zal de populariteit alleen maar stijgen.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Dogecoin rond de $0,54. Dat is 25% hoger dan een dag geleden.

DOGE 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Het Coinbase effect

De aankondiging van Coinbase komt op een geweldig moment voor DOGE investeerders. De munt kreeg gisteren namelijk harde klappen in een marktbrede crash.

Coinbase noteringen laten de prijs van crypto tokens eigenlijk altijd hard stijgen, zo liet onderzoeksbureau Messari weten. “Het is duidelijk dat een Coinbase-notering grote impact heeft op de prijs. De koers van de tokens stijgt in de vijf dagen erna gemiddeld met 29%.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten