Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Coinbase gaat geen Russische accounts blokkeren, tenzij dat door regering gedwongen wordt

De CEO van de populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft bekend gemaakt dat zij geen Russische accounts zullen blokkeren, tenzij de Amerikaanse overheid een bevel hiervoor uitvaardigt.


Oneerlijk om gewone Russen van crypto te weren

Brian Armstrong, de Coinbase-CEO, is van mening dat crypto hoogstwaarschijnlijk niet ingezet zal worden door de Russische oligarchen om fondsen te verplaatsen. Hierdoor zal het oneerlijk zijn om de gewone Russen de volledige toegang tot cryptocurrencies te ontzeggen, zeker op een moment dat hun lokale fiat-valuta onder grote druk is komen te staan.

Diverse andere bedrijven en platformen zijn inmiddels begonnen om Russische inwoners te blokkeren, of om alle zakelijke activiteiten met Rusland te stoppen. Zo is Rusland onder andere al van het internationale SWIFT-protocol gehaald en kunnen ze ook niet meer betalen met digitale betalingssystemen als Apple Pay.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Rusland gebruikt geen crypto om sancties te omzeilen

Gezien het feit dat blockchains openbaar zijn, vind Armstrong het erg onrealistisch dat Russische miljardairs, leiders en oligarchen naar cryptocurrencies zullen wenden voor de verplaatsing van hun geld. Volgens Armstrong zijn er veel betere manieren om dit te doen dan via crypto, waar alles openbaar en traceerbaar is.

Armstrong wees tot slot op dat dit niet perse een persoonlijke mening was en dat de Amerikaanse autoriteiten inmiddels ook tot deze conclusie zijn gekomen. Deze week verwierp Carole House, de directeur van cyberbeveiliging van de National Security Council, de mogelijkheid dat Rusland crypto gebruikt om sancties te ontwijken, en zei dat de benodigde schaal ‘cryptocurrency vrijwel zeker zou maken als een ineffectief primair hulpmiddel voor de staat.’ In ieder geval Coinbase blijft hun diensten nu aanbieden aan Russische inwoners, het is echter niet bekend of meer crypto-exchanges dit voorbeeld zullen volgen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten