Exchange Nieuws

Coinbase gaat vier weken sluiten om werknemers ‘op te laten laden’

De grote Amerikaanse crypto-exchange Coinbase zal zijn werknemers in 2022 elk kwartaal een week vrij geven. Dit doen ze zodat de werknemers op kunnen laden na lange dagen en lange weken van intensief werk.


‘We hebben gezien dat oplaadweken werken’

De Chief People Officer, genaamd LJ Brock, kondigde aan dat bijna het hele bedrijf dit jaar vier weken zal sluiten. Dit is als onderdeel van een experiment om werknemers in staat te stellen te herstellen na intense werklasten. 

Brock zei dat werknemers niet noodzakelijkerwijs beperkt zijn tot 40-urige werkweken. Dit creëert het potentieel voor burn-outs.

“We realiseerden ons in 2020 dat veel medewerkers niet genoeg vrije tijd namen om op te laden. Dit was ofwel omdat ze hun collega’s niet wilden dwingen om voor hen in te vallen of omdat ze niet achterop wilden raken met hun werk. We wisten dat dit onhoudbaar was, dus we hebben een oplaadweek gepland eind 2020 en twee oplaadweken in 2021, waarbij bijna het hele bedrijf zou sluiten. Daaropvolgende medewerkersenquêtes maakten duidelijk dat oplaadweken echt werken.” Aldus Brock.

Coinbase voegde het volgende toe:

“Vier weken gecoördineerde oplaadtijd klinkt misschien als veel vrije tijd voor een bedrijf in hypergroei. Maar gezien de intensiteit van ons werk het hele jaar door, denken we dat dit de beste manier is om ervoor te zorgen dat ons tempo op de lange termijn houdbaar is. ”

De aankondiging komt doordat veel Amerikaanse werknemers zich verzetten tegen ongunstige arbeidsvoorwaarden. Dit resulteert vaak in het veranderen van loopbaan of stoppen zonder een definitief plan. Dit is een trend die velen ’the Great Resignation’ zijn gaan noemen. 

Posities die expertise in crypto en blockchain vereisen zijn in 2021 toegenomen. Veel bedrijven bieden nu cryptobetalingen aan om te profiteren van de schijnbaar groeiende populariteit.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Coinbase sluit hoofdkantoor in San Francisco in 2022

Aan het begin van de pandemie veranderde Coinbase zijn beleid om werknemers in staat te stellen thuis te werken. Hierbij zei CEO Brian Armstrong dat het bedrijf de optie zou blijven aanbieden zodra de “beperkingen van quarantaine voorbij zijn”. 

In mei kondigde de crypto-exchange aan dat het van plan was om zijn hoofdkantoor in San Francisco in 2022 volledig te sluiten.

Hoewel Binance niet in de Verenigde Staten is gevestigd, heeft de crypto-exchange een vergelijkbaar standpunt ingenomen over het hebben van fysieke kantoren. De exchange heeft geen formeel hoofdkantoor. Het bedrijf is echter geregistreerd op de Kaaimaneilanden, met eerdere verbindingen met China, Japan, Malta en de Seychellen. CEO Changpeng Zhao woont naar verluidt in Singapore. Veel werknemers zijn daarnaast ook verspreid over de hele wereld.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten