Coinbase, COIN
Exchange

Coinbase gewaarschuwd door SEC

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de Amerikaanse crypto-exchange Coinbase een bericht van Wells gegeven. Het bedrijf wordt gewaarschuwd dat het mogelijke schendingen van de Amerikaanse effectenwetgeving heeft vastgesteld.

Niet-geregistreerde effecten onderdrukt door SEC

Coinbase-aandelen daalden eerder al bijna 12% tijdens uitgebreide handel nadat het nieuws op woensdag uitkwam, wat bijdroeg aan een daling van 8,16% tijdens reguliere handelsuren. Coinbase zei het volgende in een registratiedossier:

Op basis van gesprekken met het personeel gelooft het bedrijf dat deze mogelijke handhavingsmaatregelen betrekking zouden hebben op aspecten van de spotmarkt van het bedrijf, de uitzetservice Coinbase Earn, Coinbase Prime en Coinbase Wallet. De mogelijke civiele actie kan een voorlopige voorziening, disgorgement en civielrechtelijke sancties nastreven.

De SEC heeft de handhaving van de crypto-industrie naar verluidt opgevoerd. Zo werden bedrijven en projecten die volgens de toezichthouder handelden met niet-geregistreerde effecten onderdrukt. Medio 2022 doken voor het eerst rapporten op van een SEC-onderzoek naar Coinbase.

Maanden voor de ineenstorting van FTX werden cryptomarkten opgeschrikt door stijgende rentetarieven en een brede verschuiving van risico’s. Dit droeg bij aan de ineenstorting van stablecoin Terra en de ondergang van crypto-hedgefonds Three Arrows Capital. Ook de beurzen Celsius en Voyager waren de klos.

Een bericht van Wells is doorgaans een van de laatste stappen voordat de SEC formeel een aanklacht uitvaardigt. Het schetst over het algemeen het raamwerk van het regelgevingsargument en biedt de potentieel beschuldigde de mogelijkheid om de beweringen van de SEC te weerleggen.

Coinbase beschreef het onderzoek als “vluchtig” en zei dat de kennisgeving van Wells relatief weinig informatie bevatte over mogelijke schendingen. Coinbase Chief Legal Officer Paul Grewal zei het volgende in een blogpost.

Hoewel we deze ontwikkeling niet lichtvaardig opvatten, hebben we veel vertrouwen in de manier waarop we ons bedrijf runnen – hetzelfde bedrijf dat we aan de SEC hebben gepresenteerd zodat we in 2021 een beursgenoteerde onderneming kunnen worden.

Het bedrijf zei dat tot de oplossing van eventuele juridische processen, het aanbod van de beurs gewoon zou blijven werken.

Verzet tegen de SEC

Directeuren van Coinbase, waaronder oprichter en CEO Brian Armstrong, hebben zich verzet tegen de vermeende overreach door de SEC. De SEC heeft zich agressief verzet tegen de crypto-industrie sinds de ineenstorting van FTX. Op aanwijzing van SEC-voorzitter Gary Gensler heeft de toezichthouder handhavingsmaatregelen genomen tegen meerdere zwaargewichten, waaronder Gemini, Genesis, TRON-directeur Justin Sun, Do Kwon en crypto-uitwisseling Kraken.

We zijn voorbereid op deze teleurstellende uitkomst en hebben vertrouwen in de wettigheid van onze activa en diensten. Indien nodig, verwelkomen we een juridische procedure om de duidelijkheid te bieden waarvoor we hebben gepleit. Ook kunnen we aan te tonen dat de SEC gewoon niet eerlijk of redelijk is geweest als het gaat om haar betrokkenheid bij digitale activa.

Aldus Grewal in een verklaring.

De SEC stuurde in februari een bericht van Wells naar stablecoin-emittent Paxos. Een woordvoerder van Paxos zei destijds het volgende tegen CNBC:

We zullen met het SEC-personeel in gesprek gaan over deze kwestie en zijn bereid indien nodig krachtig te procederen.

Grewal zei als slot dat Coinbase op zoek is naar meer duidelijkheid over de regelgeving. Hij zei het volgende:

Vertel ons de regels en wij zullen ze volgen. Geef ons een echt pad om te registreren, en wij zullen de delen van ons bedrijf registreren die moeten worden geregistreerd.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken