Exchange

Coinbase heeft Bitcoin sinds 2012 op zijn balans staan

De Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase biedt diverse diensten en advies aan andere particuliere en beursgenoteerde bedrijven die digitale activa op hun balans willen hebben. Nu heeft Coinbase onthuld dat Bitcoin (BTC) en andere crypto-activa een belangrijk onderdeel zijn van zijn corporate treasury sinds de oprichting van het bedrijf in 2012.


Coinbase wil andere bedrijven adviseren

In een nieuwe aankondiging gericht aan andere bedrijven, presenteerde de exchange haar eigen ervaring met het beheren van haar schatkistpositie in cryptocurrencies. Ze kunnen zo andere private en beursgenoteerde bedrijven adviseren over hoe ze met hun eigen toekomstige investeringen moeten omgaan.

In een onlangs gepubliceerde, zeer gedetailleerde Corporate Treasury FAQ geeft de exchange een grondig overzicht. Hierin staan de soorten beleggings-, boekhoud- en belastingbeleid die bedrijven zouden moeten overwegen en toepassen als ze in crypto willen investeren.

De FAQ is zowel een algemene bron als een pitch voor bedrijven. Het behandelt allerlei regelgevende, technische en investeringsvragen over crypto vanuit een bedrijfsinvesteringsperspectief. De pitch is voor bedrijven om Coinbase in het bijzonder te kiezen als handelsuitvoeringspartner, consultant en professionele bewaarpartner.


Overzicht prestaties Bitcoin

Het document biedt ook overzichten van de prestaties van Bitcoin in de afgelopen jaren vanuit macro-perspectief. Het onthult de gunstige vergelijking met andere financiële activa, zoals goud en de S&P 500. “De sterke absolute prestatie van Bitcoin compenseerde beleggers voor zijn volatiliteit”, aldus de exchange. Risico-gecorrigeerd had het actief een voortschrijdende Sharpe-ratio op jaarbasis van 1,52 over de afgelopen vijf jaar. Hier is de bearmarkt van 2018 in verwerkt.

Bedrijfsinvesteringen in cryptocurrencies, met name Bitcoin, hebben de afgelopen weken de krantenkoppen gehaald. Dit komt door Tesla’s investering van $1,5 miljard in het actief. Dit resulteerde in geruchten van winsten van maximaal $1 miljard. Ondanks deze meevaller hebben analisten gezegd dat minder dan 5% van de beursgenoteerde bedrijven op dit moment waarschijnlijk genoeg vertrouwen zal hebben om te investeren, totdat er meer duidelijkheid is over de regelgeving.