Exchange Nieuws

Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis

Drie onderzoekers van de University of Technology in Sydney, claimen dat handel met voorkennis alomtegenwoordig is in de crypto-industrie. De onderzoekers schatten dat er bij Coinbase sprake was van handel met voorkennis bij de notering van 10 tot 25 procent van de nieuwe munten.

$1,5 miljoen aan oneerlijke winsten

In het paper met de titel “Insider Trading in Cryptocurrency Markets” schrijven Vinas, Putnins en Johnson dat er bij Coinbase tussen september 2018 en mei 2022 tenminste 1,5 miljoen dollar is verdiend door handel met voorkennis. “Onze bevindingen gaan over zaken die nog niet door het openbaar ministerie opgepakt zijn”, aldus de onderzoekers.

In totaal onderzochten de drie 146 Coinbase-noteringen en volgden ze de koersen van die munten vanaf 300 tot 100 uur voor de notering. Met name om abnormale handelspatronen op te sporen voor deze munten op decentrale beurzen die geen verificatie vereisen. “Op basis van visuele inspectie valt ons op dat er een duidelijke stijging waarneembaar is voor de notering, beginnend vanaf ongeveer 250 uur daarvoor”, zo schrijven de onderzoekers.

Verder beargumenteren ze dat de groeiende insider-handel binnen de industrie potentiële investeerders kan wegjagen. Een ontwikkeling die de adoptie van crypto in de weg zit en op de lange termijn niet goed is voor de industrie.

Kritiek op het onderzoek

De stijgingen voorafgaand aan een notering op Coinbase zijn vergelijkbaar met zaken in de aandelenhandel die uiteindelijk voor de rechter kwamen. Er is echter ook kritiek te geven op het onderzoek. De onderzoekers springen in sommige gevallen wel heel makkelijk en snel tot conclusies. Ze komen bijvoorbeeld niet met duidelijk bewijs en identificeren geen wallets die anticipeerden op de noteringen op Coinbase.

Een vertegenwoordiger van Coinbase vertelde aan Decrypt dat het bedrijf de beschuldigingen zeer serieus neemt en er hard aan werkt om ervoor te zorgen dat alle marktparticipanten dezelfde informatie hebben. Voormalig productmanager Ishan Wahi verloor zijn baan bij Coinbase nadat hij met twee anderen 1,1 miljoen dollar verdiende door met voorkennis te handelen.

Exchange nieuws

FTX overweegt Celsius te redden door assets over te nemen FTX overweegt Celsius te redden door assets over te nemen
FTX US wint veiling van de assets van Voyager Digital FTX US wint veiling van de assets van Voyager Digital
Aankomende Kraken-CEO: wij hebben geen plannen om bij SEC te registreren Aankomende Kraken-CEO: wij hebben geen plannen om bij SEC te registreren
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten