Exchange

Coinbase IPO: mogelijke beursgang dit jaar

De bekende cryptocurrency exchange Coinbase is van plan om gedurende 2020, of in 2021, naar de beurs te gaan. Mocht de bekende crypto-exchange dit plan voortzetten, dan is het naar verluidt de eerste crypto-exchange uit de VS die openbaar wordt.


Nog niet officieel bevestigd

De plannen van Coinbase kunnen dan ook nog steeds worden gewijzigd en zijn hiermee nog niet officieel bevestigd. Alhoewel het bedrijf de opties op het moment aan het onderzoeken is, is nog geen aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om openbaar te worden. Mocht het bedrijf wel openbaar willen worden, moeten zij hier eerst bij de SEC een aanvraag voor indienen.

In 2018 deed Coinbase voor het laatst een fondsenwervingsronde. Hier werd het bedrijf geschat op meer dan $8 miljard. Speculaties gaan momenteel rond dat, mocht Coinbase daadwerkelijk openbaar gaan, zij dit doen door middel van een directe vermelding in plaats van de vaker benoemde IPO-vorm. Wanneer een bedrijf ervoor kiest om via een directe vermelding openbaar te gaan, hoeft het bedrijf niet perse nieuwe aandelen te verkopen, wat een groot voordeel kan zijn.

Ook zou de goedkeuring van de SEC op een dergelijke aanvraag een enorm positief teken kunnen zijn, omdat dit een vorm van reguliere goedkeuring zou vertegenwoordigen. Zo ver is het echter nog niet gekomen.


Coinbase

Coinbase is opgericht in 2012 en opereert vanuit de Verenigde Staten (VS) en is één van de eerst opgerichte exchange voor digitale valuta’s, zoals de Bitcoin. Het bedrijf heeft zichzelf sindsdien uitgebreid naar 32 landen met hun fiat-naar-crypto service. Hun BTC-wallet-app, die gebruikers gratis kunnen downloaden, is beschikbaar in 190 landen. Hiermee heeft het een enorme naam voor zichzelf gemaakt binnen de crypto-wereld.

Mocht het bedrijf een aanvraag gaan indienen bij de SEC, is het nog onduidelijk of deze ook zal worden goedgekeurd. De SEC staat er namelijk om bekend om projecten hierop af te keuren, ook al zouden deze projecten volgens velen cryptocurrency meer mainstream kunnen maken. Of dit echter bij Coinbase ook het geval zal zijn is onbekend.