Coinbase
Exchange

Coinbase is van plan om businessmodel compleet om te gooien

Coinbase is zwaar getroffen door de bearmarkt en doet er alles aan om in de kosten te snijden en zelfs het verdienmodel aan te passen. In het tweede kwartaal van 2022 viel de omzet, samen met de cryptomarkt, met 60 procent terug. Dat omzetverlies resulteerde voor de Amerikaanse beurs in een nettoverlies van 1,1 miljard dollar.

Armstrong over de toekomst

In een interview met CNBC reflecteert Armstrong op de tienjarige geschiedenis van zijn beursplatform en denkt hij hardop na over de toekomst. De meest bijzondere uitspraak van Armstrong is dat Coinbase erover nadenkt om weg te stappen van handelskosten als de voornaamste bron van inkomsten. Dat is namelijk een vorm van inkomsten die enorm is tijdens de bullmarkt, maar als het sentiment omslaat, drogen die inkomsten snel op.

“We investeren vandaag de dag veel in abonnementen en diensten als nieuwe vormen van omzet. We realiseren ons dat handelskosten over tien jaar nog altijd een groot onderdeel van ons bedrijf zijn, maar ik wil toe naar een situatie waarin de omzet uit abonnementen en diensten van vergelijkbare omgang zijn”, aldus Armstrong over de toekomst van de beurs. Op dit moment komt ongeveer 18 procent van de omzet voort uit abonnementen.

Wat voor soort abonnementen komen eraan?

Coinbase is op dit moment met een aantal abonnementen bezig, waarbij de focus vooral ligt op staking. Ook biedt de beurs Cloud-diensten en Coinbase One aan. Coinbase One is op dit moment nog in beta, maar biedt gebruikers een grotere mate van klantenservice en andere voordelen. Wat die voordelen precies inhouden moet voor de buitenwereld nog duidelijk worden.

“Als we terugkijken, dan hebben we ons waarschijnlijk teveel gefocust op de Verenigde Staten, inplaats van het globale landschap. Dat is de afgelopen jaren waarschijnlijk onze grootste vergissing geweest. Daar brengen we nu verandering in”, zo gaat Armstrong verder. Vandaag de dag biedt Coinbase zijn diensten aan in de ontwikkelde landen in Noord-Amerika en Europa, maar een echte globale beurs is het niet.

Exchange nieuws

Ryan Salame van FTX draagt miljoenenwoning over in schikking strafzaak
Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC