Coinbase Logo
Exchange

Coinbase kiest Ierland als zijn Europese cryptohub

Een grote stap in de internationale uitbreiding van de in de Verenigde Staten gevestigde cryptocurrency-exchange Coinbase: het bedrijf heeft zojuist Ierland aangewezen als zijn belangrijkste Europese hub voor digitale valuta.

Wachten op MiCA

Op 19 oktober heeft Coinbase aangekondigd dat het Ierland heeft gekozen als de EU-locatie voor het voldoen aan Europa’s vooraanstaande regelgevingskader voor cryptocurrencies, dat bekend staat als de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA).

Met MiCA, dat naar verwachting eind 2024 van kracht wordt, kan Coinbase onder één uniform regelgevingskader opereren en toezicht houden, en daarmee toegang krijgen tot één van ‘s werelds grootste economieën met 450 miljoen mensen verspreid over 27 landen, zoals het bedrijf in de aankondiging benadrukte.

Coinbase bezit al meerdere licenties

Op dit moment bezit Coinbase een elektronisch-geldinstellinglicentie en een registratie als virtuele activadienstverlener (VASP) in Ierland, naast een cryptolicentie in Duitsland en diverse nationale registraties in andere EU-lidstaten.

Daniel Seifert, vice-president en regionaal directeur van Coinbase EMEA, uitte zijn enthousiasme over de keuze van Ierland als de MiCA-hub en verklaarde: ‘Wij zijn verheugd om Ierland te selecteren als onze MiCA-hub. Ierland biedt een ondersteunend politiek klimaat voor FinTech-bedrijven en kan bogen op een wereldwijd gerespecteerde toezichthouder.’ Hij voegde hier als slot het volgende aan toe:

Ierland is een toonaangevend rechtsgebied op dit gebied en we kijken ernaar uit om samen te werken met toezichthouders in Ierland, Duitsland en daarbuiten, om deze industrie tot zijn volle potentieel te brengen met de komst van MiCA.

Exchange nieuws

Robinhood lanceert cryptodiensten in de Europese Unie
Binance schort euro stablecoin op na een prijsstijging van 200%
Revolutie in de maak? Gratis Crypto Versturen via Sociale Media zoals WhatsApp
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers