Coinbase komt met plan tegen verspreiding Coronavirus

Elke dag zijn er nieuwe verhalen over beperkingen in het vervoer en openbare bijeenkomsten in Azië die worden geannuleerd vanwege de dreiging van het COVID-19-virus, oftewel het coronavirus. Cryptocurrency en traditionele markten zijn ook getroffen. Zo daalde Bitcoin met ongeveer 3% in waarde omdat het virus in Italië werd gedetecteerd. Als we kijken naar crypto-exchanges die de verspreiding van het virus aanpakken, zien we dat Coinbase zich op het worst case-scenario voorbereidt.


Coinbase 3 fasen plan

Volgens een document dat werd gedeeld door CEO Brian Armstrong, bestaat het plan van Coinbase uit verschillende fases. Elke fase wordt in gang gezet door een toename van het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus. Of door lokale overheden die gebieden in de buurt van de kantoren van Coinbase in quarantaine zetten.

Zodra er meer dan 100 gevallen van mens-op-mens virusoverdracht zijn geweest, gaat fase 1 van kracht. Het plan van Coinbase omvat kleine maatregelen zoals het vaker schoonmaken van hun kantoren en het beperken van “kantoorbezoekers tot alleen essentieel personeel.” Ze gaan werknemers ook de mogelijkheid bieden om vanuit huis te werken.

De tweede fase zal worden geïmplementeerd wanneer er 1.000 gevallen zijn die vergelijkbaar zijn met die in fase 1, of wanneer een vorm van door de overheid opgelegde quarantaine van kracht is. Deze fase houdt in dat bezoekers het kantoor niet meer in mogen en ook gaan ze niet langer maaltijden ter plaatse aan bieden.

De derde fase komt echter met een disclaimer: “Inperking is mislukt, we maken er het beste van.” Medewerkers van Coinbase zouden moeten werken vanuit huis, en diensten van derden in kantoren zoals schoonmaken en snacks zouden hoogstwaarschijnlijk voor onbepaalde tijd niet beschikbaar zijn. Kantoren zijn dan in een zogenoemde ‘lockdown’.


Waar Coinbase deze maatregelen zal implementeren

De cryptocurrency exchange heeft kantoren in verschillende landen, zoals in de Verenigde Staten, Japan, Ierland en in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel is er een fase 1-reactie in gang gezet voor hun kantoor in Japan.

Op het moment heeft Coinbase zakenreizen voor zijn werknemers beperkt tot China, Hong Kong, Italië, Japan en Zuid-Korea. Ondanks deze maatregelen blijft Armstrong ervan overtuigd dat “het risico van COVID-2019 coronavirus voor de meeste werknemers laag is”:

“Onze verwachting is dat het gemeten sterftecijfer (zodra minder ernstige gevallen worden opgenomen in de totale telling) aanzienlijk zal dalen. We zullen beperkte transmissie zien in het westen, omdat er simpelweg een minder hoge dichtheid is qua huisvesting.”

Dit is niet het eerste probleem waar Coinbase mee kampt. In juni 2019 crashte het cryptocurrency-handelsplatform, waardoor de prijs van Bitcoin met $1.400 daalde.


Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken