Exchange Nieuws

Coinbase kondigt aan alle operaties stop te zetten in Japan

Coinbase heeft bevestigd dat het de activiteiten in Japan in de komende weken zal stopzetten. Dit vanwege de huidige marktomstandigheden.

“Vanwege de marktomstandigheden heeft ons bedrijf de moeilijke beslissing genomen om de activiteiten in Japan stop te zetten en een volledige herziening van onze activiteiten in het land uit te voeren”. Zo schreef het in San Francisco gevestigde bedrijf in een blogpost

Coinbase schreef verder: “We zijn echter vastbesloten om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen voor onze gewaardeerde klanten.”

Stortingen van fiat op de beurs worden aanstaande vrijdag 20 januari stopgezet en klanten kunnen hun contanten en cryptobezit tot 16 februari opnemen. Na deze datum wordt het resterende saldo omgezet in Japanse yen en naar een garantierekening bij het Juridische Bureau gestuurd, waar klanten het zelf moeten ophalen.

Coinbase gaf vorige week aan dat het hun personeelsbestand in Japan al zou verminderen, waar het in juni 2021 zijn vergunning verdiende van de Financial Services Agency van het land.

Coinbase en Kraken verlaten Japan

Het besluit van Coinbase om zijn activiteiten af ​​te bouwen komt nadat exchange Kraken in de VS zei dat het tegen het einde van deze maand zou stoppen met handelen in Japan. Ook hier gaf het de huidige marktomstandigheden in Japan en een zwakke cryptomarkt de schuld.

Maar Binance, ‘s werelds grootste crypto-handelsplatform, spant zich in om terug te keren naar het land, nadat het in 2018 de markt had verlaten. 

In september zocht het bedrijf een vergunning om in Japan actief te zijn. Vervolgens verwierf het in november de lokale beurs Sakura.vDe Japanse premier Fumio Kishida wordt gezien als een cryptovriendelijke leider. 

Zijn visie om de economie van het eiland nieuw leven in te blazen noemt hij ‘nieuw kapitalisme’. Dit omvat onder meer ondersteuning van Web3-bedrijven en investeringen in digitale transformatie.

Exchange nieuws

Breaking: Binance legt handel stil vanwege storing
Binance-medewerkers zouden klanten in China helpen om KYC-controles te omzeilen
Coinbase gewaarschuwd door SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin