Exchange Nieuws, Solana Nieuws

Coinbase lanceert eigen NFT-marktplaats

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft aangekondigd dat het een wachtlijst zal openen voor een NFT-marktplaats die later dit jaar zal worden gelanceerd.


Coinbase volgt na FTX en Binance

De NFT-marktplaats zou zijn gebruikers in staat stellen om op Ethereum gebaseerde tokens te minten, kopen, ontdekken en presenteren. Dit zei Coinbase vice-president van product en ecosysteem Sanchan Saxena een blogpost. Volgens Saxena stelt het aanbod makers in staat om de controle over hun artwork te behouden “via gedecentraliseerde contracten en transparantie van metadata”, met alle NFT’s on-chain.

De Coinbase-aankondiging komt na crypto-exchange FTX en haar in de Verenigde Staten gevestigde dochteronderneming die een marktplaats introduceert. Hierin kunnen gebruikers NFT’s cross-chain verhandelen via de Ethereum- en Solana-blockchains. Binance, ’s werelds grootste crypto-exchange, betrad in juni de NFT-markt. De exchange lanceerde een marktplaats gericht is op het minimaliseren van transactiekosten.


Toetreding Coinbase tot NFT-industrie

Coinbase heeft 68 miljoen geverifieerde gebruikers en 8,8 miljoen maandelijkse actieve gebruikers vanaf het tweede kwartaal van 2021. De toetreding van Coinbase tot de NFT-industrie zou dus zeker concurrentie kunnen bieden voor gevestigde marktplaatsen zoals OpenSea en Rarible. OpenSea’s head of product Nate Chastain kreeg kritiek omdat hij burner-wallets gebruikt om NFT’s op het platform te kopen. Hier zou het artwork meer aandacht zou kunnen krijgen op de voorpagina van de website. Het platform maakt voornamelijk gebruik van Ethereum, dat de verkoop op de NFT-markt domineert.

Volgens gegevens van DappRadar, het totale transactievolume op OpenSea was $8,7 miljard op het moment van publicatie, wat het de grootste van alle NFT-marktplaatsen maakt. NFT-verkopen via de Pokemon-geïnspireerde Axie Infinity-game kwamen op de tweede plaats met $2,5 miljard.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten