NBA Coinbase
Exchange

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs

De bekende Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase heeft aangekondigd een grootschalige advertentiecampagne te lanceren die samenvalt met de NBA-play-offs, die naar verwachting deze woensdag beginnen.

Met een budget van 15 miljoen dollar zullen de commercials uitgezonden worden op populaire televisiezenders zoals ESPN, ESPN2, TNT en ABC.

Campagne bevat twee commercials

De campagne omvat twee commercials, één van 30 seconden en een langere van 60 seconden. Deze zijn ontworpen om de aandacht van sportfans te trekken en hen bewust te maken van de mogelijkheden binnen de cryptomarkt. Coinbase gebruikt een ongewone verhaallijn over pizza om de complexiteit en kosten te illustreren die vaak geassocieerd worden met traditionele betalingssystemen.

In de commercials wordt een pizza gebruikt als metafoor voor geld dat door de financiële systemen stroomt, waarbij de pizza diverse ‘beten’ (commissies) ondergaat door de tussenkomst van financiële tussenpersonen. Het belangrijkste beeld van de pizza die verschillende goedkeuringsfasen ondergaat, symboliseert de inefficiëntie en extra kosten die typisch zijn voor conventionele bank- en creditcardtransacties.

De campagne, die loopt tot 9 juni, zal een climax bereiken met een slotscène waarin de pizza wordt afgeleverd bij een deur met een bordje ‘toeslag’, wat wijst op de extra kosten die vaak gepaard gaan met creditcardtransacties. Een boodschap van de bezorger benadrukt de noodzaak van een vernieuwd systeem dat beter, sneller en handiger is – precies wat cryptocurrency zou kunnen bieden.

Doelstellingen zijn uiteengezet

Coinbase’s Chief Policy Officer, Faryar Shirzad, en de VP of Engineering hebben de doelstellingen van de campagne uiteengezet. Ze benadrukken dat hoewel betalingen zoals met creditcards of Venmo-applicaties als direct worden ervaren, ze in werkelijkheid deel uitmaken van een ingewikkeld systeem dat naadloos samenwerkt met de digitale interface.

Deze campagne markeert Coinbase’s inzet om te fungeren als een leider in de financiële sector en om de kennis van het publiek over cryptocurrencies te vergroten. Hiermee benadrukken ze het gemak en de snelheid waarmee financiële transacties kunnen plaatsvinden in de 21e eeuw, zonder de noodzaak voor tussenpersonen.

Exchange nieuws

Crypto fonds Icoinic nu verder als Coinmerce Capital
Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP