Coinbase
Exchange

Coinbase maakt in kwartaal tijd 1,1 miljard dollar verlies

Het Amerikaanse Coinbase heeft in het tweede kwartaal van 2022 een verlies van 1,1 miljard dollar moeten opschrijven. Als reden daarvoor draagt het bedrijf de “snelle en woeste” dalingen van de cryptomarkt aan. Die dalingen hebben uiteindelijk ook het handelsvolume en daarmee de omzetten van Coinbase een flinke knauw gegeven.

Tweede grote verlies op rij

Het verlies van 1,1 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2022 markeert het tweede kwartaalverlies op rij voor Coinbase. Dat bedrag is ook meteen het grootste verlies sinds Coinbase genoteerd staat aan de Amerikaanse Nasdaq. Het resultaat, wat zelfs de analisten op negatieve wijze verraste, werd in de aandeelhoudersbrief van 9 augustus gedeeld.

“De huidige correcties kwamen snel en we zien dat duidelijk terug in het gedrag van onze klanten”, aldus Coinbase in de aandeelhoudersbrief. Het tweede kwartaal van 2022 was een “zwaar kwartaal” voor Coinbase, waarbij de handelsvolumes met 30 procent lager uitvielen dan normaal en de omzet uit transacties met 35 procent daalde.

“Beide statistieken zijn hevig beïnvloed door een verandering in de activiteit van onze klanten en de markt, die gedreven is door macro-economische en kredietfactoren”, zo gaat Coinbase verder. Met dat laatste doelen ze uiteraard op partijen als Celsius en Three Arrows Capital, die met hun liquiditeitsproblemen het vertrouwen in de markt een flinke knauw gaven.

Groot deel verlies door koersdalingen

Een groot deel van het verlies van 1,1 miljard dollar van Coinbase komt voort uit afschrijvingen op crypto-assets als gevolg van koersdalingen. Hiervoor moest Coinbase namelijk een negatieve som van 446 miljoen dollar opschrijven. Om de daling van de omzet op te vangen heeft Coinbase in juni al 18 procent van het personeel ontslagen en is het een stuk strenger met investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten.

Op dit moment ligt de prioriteit voor Coinbase bij de Coinbase Retail App, Coinbase Prime, Staking, Coinbase Cloud en andere Web3-applicaties. Vooruitkijkend geeft Coinbase aan te verwachten dat de “softe marktomstandigheden” van het tweede kwartaal ook in het derde kwartaal aanwezig blijven. Coinbase verwacht zelfs een verdere daling in het totale handelsvolume en de transacties per gebruiken.

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?