Exchange Nieuws

Coinbase moet in New York $100 miljoen gaan betalen

De Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft er naar verluidt mee ingestemd om een boete van $50 miljoen te betalen aan het New York State Department of Financial Services.

Boete én investering van $50 miljoen

De exchange moet dit bedrag betalen omdat ze gebruikers in staat stelden om accounts te registreren zonder hiervoor de nodige antecedentenonderzoeken uit te voeren. Dit is op zijn beurt in strijd is met de antiwitwasregelgeving in het land.

Hiernaast moet de Amerikaanse cryptocurrency exchange naar verluidt ook nog eens $50 miljoen investeren om haar nalevingsprogramma te versterken. Dit programma is er niet voor niets en is bedoeld om drugsdealers, kinderpornografen en andere potentiële wetsovertreders ervan te weerhouden om rekeningen te openen.

Coinbase zal moeten voldoen aan de voorwaarden van de schikking met het New York State Department of Financial Services. Doen ze dit niet, staan ze grotere problemen te wachten. Dit wil de exchange op zijn beurt uiteraard ook niet. In totaal is Coinbase hierdoor $100 miljoen kwijt.

Nalevingsproblemen voor het eerst in 2020

In het jaar 2020 werden de nalevingsproblemen bij Coinbase voor het eerst ontdekt. Dit was tijdens een gebruikelijke beoordeling, die plaatsvond nadat de crypto-exchange in 2017 met succes een exploitatievergunning had verkregen in de Amerikaanse staat New York. De autoriteiten ontdekten problemen met de anti-witwaspraktijken maatregelen van de uitwisseling die helemaal teruggaat tot 2018.

Vervolgens stemde Coinbase ermee in om diensten van een externe consultant in te schakelen om haar te helpen bij het reorganiseren van haar dagelijkse activiteiten om te voldoen aan de vereisten die worden opgelegd door anti-witwaswetten. Deze wetten bepalen simpelweg dat het crypto-bedrijf de identiteit van zijn klanten moet kennen en hun activiteiten moet volgen om verdachte activiteiten op te sporen. Dat loste de problemen van het bedrijf echter niet op en in 2021 startten ambtenaren een formeler onderzoek. Het resultaat van dit onderzoek is de boete die inmiddels is opgelegd. Verwacht wordt dat door de investering van $50 miljoen bovenop de boete de problemen in de toekomst bij Coinbase wel zal voorkomen.

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden