Coinbase, COIN
Exchange, Regulatie

Coinbase neemt juridische stappen tegen SEC vanwege gebrek aan regelgevende duidelijkheid

Coinbase heeft op 24 april 2023 aangekondigd dat het een rechtszaak heeft aangespannen bij de federale rechtbank. In de rechtszaak verzoekt Coinbase de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om te reageren op hun petitie van juli 2022. In deze petitie verzocht Coinbase de commissie om regels voor de regulering van digitale activa voor te stellen en aan te nemen.

Gerechtelijke procedure is aangespannen

Coinbase, de Amerikaanse cryptocurrency-exchange, heeft een gerechtelijke procedure aangespannen om druk uit te oefenen op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over hun petitie van juli 2022 waarin om wettelijke richtlijnen wordt gevraagd. In een aankondiging op maandag benadrukte Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, dat meer dan 1.700 entiteiten en individuen opmerkingen hebben ingediend ter ondersteuning van het verzoek om duidelijkheid.

Het bedrijf is van mening dat duidelijkheid over de regelgeving in de crypto-ruimte al lang had moeten komen. Ondanks dat de effectenregulator een hele reeks mogelijke handhavingsmaatregelen heeft genomen, zijn cryptobedrijven niet op de hoogte gebracht van hoe de SEC denkt dat de wet van toepassing is op hun bedrijf, volgens Grewal. Grewal schreef het volgende:

Uit de openbare verklaringen van de SEC en de handhavingsactiviteiten in de crypto-industrie blijkt dat de SEC al besloten heeft om onze petitie te weigeren. Maar ze hebben het nog niet aan het publiek verteld. Dus de actie die Coinbase vandaag heeft ingediend, vraagt ​​de rechtbank eenvoudigweg om de SEC te vragen haar beslissing te delen.

De chief legal officer van het crypto-bedrijf voegde hier het volgende aan toe:

Het is ook ongebruikelijk dat een instantie handhavingsmaatregelen neemt op basis van een rechtsopvatting die zij nog niet formeel met het publiek heeft gedeeld. Nogmaals, Coinbase vraagt de rechtbank niet om het bureau te instrueren hoe te reageren. We vragen de rechtbank simpelweg om de SEC te bevelen om überhaupt te reageren, waartoe ze wettelijk verplicht zijn.

Coinbase erkent noodzaak van regelgeving

Coinbase kondigde deze stap aan na een recente tweet van CEO Brian Armstrong, waarin stond dat enkele leden van het bedrijf naar de kantoren van de SEC in Washington waren gevlogen voor een ontmoeting. “Vandaag een ontmoeting gehad met de SEC. Wij zullen blijven aandringen op een duidelijk regelboek in de VS voor cryptoregs”, schreef Armstrong. “De VS kunnen het zich niet veroorloven om achterop te raken met deze belangrijke technologie om het financiële systeem te updaten.”

Het bedrijf benadrukte in de maandagaankondiging dat de ingediende juridische stappen deel uitmaken van een “meerjarig, voortdurend pleidooi aan leiders in Washington voor duidelijke regels”.

Coinbase erkent dat regelgeving nodig is en heeft autoriteiten gesmeekt om richtlijnen vast te stellen voor meer duidelijkheid. Het bedrijf streeft naar “basisregelgeving”. Hoewel de actie van de federale rechtbank probeert de impasse met betrekking tot de petitie aan te pakken, zei het bedrijf dat het vastbesloten is om de zaak tot het einde voort te zetten.

Exchange nieuws

Binance in vergevorderde onderhandelingen om meerderheid in Zuid-Koreaanse beurs Gopax te verkopen
Bitget rapporteert kapitaalinstroom van $700 miljoen en groeiend websiteverkeer in Q2 2024
Goed crypto nieuws? FTX terugbetalingen van $16 miljard starten waarschijnlijk in december
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?