Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Coinbase ontkent berichten over verkopen van klantgegevens aan de Amerikaanse overheid

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft bekend gemaakt dat het bedrijf geen klantinformatie verkoopt aan de Amerikaanse immigratie- en douanehandhaving. Eerder werden rapporten naar buiten gebracht waarin dit beweerd werd.

Opheffing door Twitter-bericht

Donderdag werd door een crypto-tracker op Twitter duidelijk dat er geruchten rondgingen dat Coinbase geolocatiegegevens zou hebben verstrekt aan de immigratie- en douanehandhaving van Amerika. Dit heeft op zijn voor veel opheffing gezorgd.

Statement ontkracht

Coinbase heeft echter duidelijk gemaakt dat hun bedrijf geen klantgegevens verkoopt, aan wie dan ook. Ze hebben hierbij aangegeven dat de belangrijkste prioriteit het bieden van een veilige ervaring aan de gebruikers van het platform is en blijft.

Het crypto-platform heeft hiernaast bekend gemaakt dat de Coinbase ‘Tracer-tools’ gemaakt zijn om te voldoen aan de wettelijke vereisten. Deze tracer-tools worden ingezet om financiële misdrijven te onderzoeken, waaronder terrorismefinanciering en het witwassen van geld.

De gegevens die Coinbase echter wettelijk moet aanleveren aan de overheid, komen alleen uit openbare bronnen en niet uit klantgegevens.

Exchange nieuws

Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis
Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid” Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid”
CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’ CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten