Coinbase
Exchange

Coinbase ontkent berichten over verkopen van klantgegevens aan de Amerikaanse overheid

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft bekend gemaakt dat het bedrijf geen klantinformatie verkoopt aan de Amerikaanse immigratie- en douanehandhaving. Eerder werden rapporten naar buiten gebracht waarin dit beweerd werd.

Opheffing door Twitter-bericht

Donderdag werd door een crypto-tracker op Twitter duidelijk dat er geruchten rondgingen dat Coinbase geolocatiegegevens zou hebben verstrekt aan de immigratie- en douanehandhaving van Amerika. Dit heeft op zijn voor veel opheffing gezorgd.

Statement ontkracht

Coinbase heeft echter duidelijk gemaakt dat hun bedrijf geen klantgegevens verkoopt, aan wie dan ook. Ze hebben hierbij aangegeven dat de belangrijkste prioriteit het bieden van een veilige ervaring aan de gebruikers van het platform is en blijft.

Het crypto-platform heeft hiernaast bekend gemaakt dat de Coinbase ‘Tracer-tools’ gemaakt zijn om te voldoen aan de wettelijke vereisten. Deze tracer-tools worden ingezet om financiële misdrijven te onderzoeken, waaronder terrorismefinanciering en het witwassen van geld.

De gegevens die Coinbase echter wettelijk moet aanleveren aan de overheid, komen alleen uit openbare bronnen en niet uit klantgegevens.

Exchange nieuws

P2P handelsplatform voor Monero stopt zijn activiteiten
Bancolombia lanceert crypto-exchange Wenia en stablecoin gekoppeld aan de Colombiaanse peso
Het Crypto-drama van Tom Brady: Hard aangepakt voor steunen FTX
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC