Ethereum, ether
Ethereum

Coinbase overweegt Ethereum forks te noteren na de Merge

De langverwachte Merge van Ethereum staat voor de deur en verschillende beurzen laten zich uit over hun strategie. Nu is het Coinbase dat aangeeft te overwegen om verschillende Ethereum forks te noteren op hun beursplatform na de Merge. Als er een succesvolle Proof-of-Work fork van Ethereum wordt opgetuigd, dan is de kans aanwezig dat die op Coinbase komt.

“Wij willen een gelijk speelveld creëren”

In de blogpost geeft Coinbase aan dat het alle assets die aan de juridische voorwaarden voldoen en veilig genoeg zijn om te noteren een kans krijgen. Op dit manier hoopt het Amerikaanse beursplatform een gelijk speelveld te creëren voor alle nieuwe assets in de crypto-wereld, terwijl ze tegelijkertijd hun gebruikers beschermen.

“Als er na de Merge een Proof-of-Work fork tot leven komt voor Ethereum, dan leggen wij die asset op dezelfde manier onder de loep zoals we dat voor andere genoteerde assets gedaan hebben”, aldus Coinbase over hun plannen. In het verleden heeft Coinbase zich hier niet over uitgelaten en was het vooral positief over het nieuwe Proof-of-Stake model van Ethereum.

Het einde van Proof-of-Work

Met de Merge komt er in principe een einde aan Proof-of-Work mining op Ethereum. Niet iedereen is daar blij mee en vooral miners komen tegen de verandering in opstand. Die opstand lijkt nu te resulteren in een mogelijke Proof-of-Work versie van Ethereum. Een nieuwe hard fork van Ethereum die wederom een nieuwe token zal creëren. Zover is het echter nog niet, om dat voor elkaar te krijgen moet deze groep doorzetten en daadwerkelijk de code in elkaar zetten.

Zodra ze dat lukt en de Proof-of-Work fork van Ethereum leeft, gaat Coinbase een notering overwegen. Andere beurzen als Poloniex, Huobi, BitMEX en Bitrue hebben ETHW al op hun platform genoteerd. In die gevallen gaat het nog niet om de echte token, maar om een synthetische versie. Zodra de echte versie bestaat, kunnen gebruikers deze omwisselen voor het echte ETHW.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC