Coinbase Stocks
Exchange

Coinbase publiceert petitie tegen staking-verbod van SEC

Je hebt vast en zeker meegekregen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de afgelopen periode hard uithaalde naar de crypto-industrie. Dat uithalen uitte zich onder andere in het verbod aan Paxos om nog naar Binance USD (BUSD) op de markt te brengen en door het staking-programma van Kraken te sluiten. Coinbase maakt zich zorgen om die laatste ontwikkeling en stuurt nu een petitie naar de SEC waarin het uitlegt dat staking niet tegen de Amerikaanse wet ingaat.

Staking is niet investeren

Het voornaamste argument van Coinbase in de petitie is dat staking in de kern niet gelijkstaat aan investeren volgens de Amerikaanse wetgeving. Gebruikers geven volgens Coinbase met staking enkel en alleen tijdelijk de mogelijkheid op om de asset in kwestie te gebruiken, het kost ze geen geld. Het is niet zoals bij een aandeel, dat je geld moet opgeven om het te kopen.

In het geval van staking heb je een asset al, maar stop je die als het ware even in een machine waar uiteindelijk meer eenheden van die asset uitkomen. Er is geen moment waarop je de asset in kwestie echt kunt verliezen.

Uiteindelijk houden gebruikers in het geval van staking de volledige autoriteit over hun asset. Alleen als het gaat over Ethereum is het op dit moment nog niet mogelijk om de asset te unstaken, maar daar moet met de Shanghai-upgrade van begin april ook verandering in komen.

Verder is er volgens Coinbase geen sprake van een vorm van management van de investeringen als het gaat over staking. Je stopt de asset in het protocol of een beursplatform regelt dat voor jou en vervolgens krijg je geheel volgens de afspraken een rendement over je crypto.

Belangrijk voor de industrie

Het is voor de industrie in ieder geval belangrijk dat Coinbase hier zijn gelijk in haalt. Als de SEC het voor elkaar krijgt om iedere vorm van staking te verbieden, dan maakt dat Proof-of-Stake projecten meteen een stuk minder aantrekkelijk. Het maakt Ethereum op dit moment extra aantrekkelijk dat je daar via staking nog een extra rendement op kunt pakken.

Als dat niet meer zou mogen, dan zou de crypto-industrie voor een zeker deel van het publiek misschien niet meer interessant zijn. Wat dat betreft is het goed dat Coinbase terugvecht en zich niet zomaar gewonnen geeft in de strijd tegen de Amerikaanse autoriteiten.

Voor Bitcoin is het allemaal niet zo relevant, omdat de grootste digitale munt van de industrie toch draait op het Proof-of-Work consensus mechanisme. Wat dat betreft zou een verbod op staking-programma’s in de Verenigde Staten misschien zelfs wel een plus voor Bitcoin kunnen zijn.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen