Exchange Nieuws

Coinbase tekent sponsorovereenkomst met NBA en WNBA

De populaire Amerikaanse crypto exchange Coinbase kondigde dinsdag een reeks samenwerkingen aan met professioneel basketbal. Het verklaarde dat het de “exclusieve crypto-platformpartner” zal zijn voor de NBA en de WNBA. Ook zal het dit zijn voor NBA-gelieerde competities en USA Basketball.


Sponsoring van meerdere jaren

Het bedrijf zei dat het arrangement vanaf vanavond te zien zal zijn als het NBA-seizoen begint met een “brand presence” tijdens nationale televisiewedstrijden.

In een blogpost zei de Amerikaanse exchange dat de sponsoring meerdere jaren zal duren. Het zal zowel het creëren van content als campagnes omvatten die erop gericht zijn fans voor te lichten over ontwikkelingen in de cryptocurrency-wereld. Kerry Tatlock, de SVP van Global Marketing Partnerships and Media van de NBA, zei het volgende in een verklaring:

“Als een vertrouwd cryptocurrency-platform dat door miljoenen wordt gebruikt, past Coinbase perfect als NBA’s allereerste partner in deze bloeiende categorie.”


De concurrentie tussen Coinbase en FTX

De sponsorovereenkomst van Coinbase komt nadat rivaal FTX zich agressief heeft ingezet op het gebied van sportmarketing. Dit omdat bijvoorbeeld het sluiten van een deal met Major League Baseball waarbij FTX-logo’s op het uniform van elke scheidsrechter zijn verschenen.

FTX tekende ook een overeenkomst om zijn naam in de arena van de Miami Heat van de NBA te plaatsen. Hierdoor onstond een potentieel ongemakkelijke situatie als het gaat om basketbalwedstrijden op televisie in Miami.

“Hehe. Goed voor ze!” Dit antwoordde de oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, op een vraag over de mogelijkheid van overlappende sponsoring tijdens Miami Heat-wedstrijden. Coinbase gaf geen commentaar.

De NBA is al actief op het gebied van cryptocurrency, met name via haar NFT-programma dat bekend staat als TopShot. De NFT-activiteiten van de competitie worden momenteel ondersteund door Dapper Labs en zijn Flow-blockchain. Het is onduidelijk of die regeling van kracht blijft of dat Coinbase, dat een eigen NFT-platform lanceert, zal proberen controle uit te oefenen over basketbalgerelateerde NFT’s. Naast de NBA en WNBA omvat de Coinbase-sponsoring de NBA G League en NBA 2K League.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten