Exchange

Coinbase tijdelijk uit de lucht na recordvolume Bitcoin

De Amerikaanse crypto exchange Coinbase ondervond woensdag een korte storing toen de Bitcoin prijs steeg tot net onder $9.000.


Coinbase kampt vaker met storingen

Volgens de statuspagina van Coinbase ondervonden de website en de mobiele app van de exchange grote storingen. Verschillende Twitter-gebruikers merkten de connectiviteitsproblemen op en plaatsten screenshots van de Coinbase-website en mobiele app die niet bereikbaar waren.

Ook crypto exchange Kraken meldde woensdag enkele problemen met zijn API. Echter deze problemen leken vrij snel weer opgelost.

Coinbase is in het verleden al vaker offline gegaan tijdens volatiele handelsdagen. In juni 2019 zijn de site en de API van de exchange uitgevallen tijdens een crash van bijna $2.000 over een periode van 15 minuten. Zo’n zelfde probleem ondervonden Coinbase Pro-gebruikers in november 2019 opnieuw.

Even leek het probleem opgelost maar in maart dit jaar, tijdens de ‘black thursday crash’ ging de site opnieuw offline. Die dag verloor Bitcoin in minder dan 30 minuten tijd 20% van zijn waarde. Telkens als er een enorm volume door de exchange gaat lijkt de server te crashen. Deze problemen werden al gemeld in 2017, toen Coinbase ethereum en litecoin-transacties opschortte vanwege uitval op zijn platform.

Coinbase volume stijging – Bron: Coinlib.io

Recordvolumes

Ondanks de storing boekte Coinbase een gisteren een recordvolume die de afgelopen maand in de schaduw stelde.

Coinbase tweette woensdagmiddag het probleem. De storing “had alleen invloed op het vermogen van klanten om toegang te krijgen tot de gebruikersinterfaces van Coinbase en Coinbase Pro en had geen invloed op de handel via onze API’s of de gezondheid van de onderliggende markten”, aldus het bedrijf.

De prijs van Bitcoin is flink gestegen sinds het begin maart crashte tot onder de $4000. De prijs van de crypto munt steeg in 1 dag tijd met 15% en ligt op het moment van schrijven rond de $8.820.