Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Coinbase verhoogt transparantie voor nieuwe noteringen

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft een uitgebreide lijst onthuld van tokens die worden overwogen voor notering in het tweede kwartaal van 2022.


Wellicht veel nieuwe crypto’s op korte termijn

Er zouden tussen april en juni wel 50 nieuwe tokens kunnen worden genoteerd op Coinbase. Amerika’s grootste crypto-exchange onthult een lijst van activa die worden overwogen.

Volgens een blogpost van Coinbase publiceert de exchange de lijst “als onderdeel van een inspanning om de transparantie te vergroten door zoveel mogelijk informatiesymmetrie te bieden.”

In totaal staan er 45 ERC-20 tokens op de lijst. Onder andere populaire projecten zoals Binance USD (BUSD), de op twee-na-grootste stablecoin met een market cap van meer dan $5 miljard. Ook het populaire DAO-project BitDAO staat op de lijst. Bovendien verwees Coinbase naar vijf SPL-tokens die zijn uitgegeven op het Solana-netwerk (SOL). Vorige maand voegde de crypto-exchange ondersteuning voor de Solana-blockchain toe aan zijn Coinbase Wallet-browserextensie.

De in San Francisco gevestigde exchange benadrukte verder dat ‘dit geen uitputtende lijst is van alle activa die worden overwogen’. Het kan andere activa vermelden die niet specifiek in de blogpost worden genoemd. Coinbase voegde eraan toe dat sommige van de genoemde activa kunnen worden vermeld met het onlangs geïntroduceerde Experimental-label. Het wordt toegepast op minder bekende nieuwe tokens of tokens met relatief lage handelsvolumes.


Het Coinbase effect

Door het publiceren van de lijst van activa die worden overwogen, is Coinbase waarschijnlijk gericht op het minimaliseren van de kans op zogenaamde ‘pump and dump’-scenario’s.

In het verleden brachten token listings op Coinbase vaak grotere pops in de prijzen dan op andere beurzen. Het fenomeen dat algemeen bekend staat als het “Coinbase Effect.” Aldus Roberto Talamas, analist bij crypto-onderzoeksbureau Messari, zei hierover afgelopen jaar het volgende in een blogpost.

“Het ‘Coinbase Effect’ is een bekend fenomeen geworden dat positieve effecten heeft op activaprijzen wanneer nieuwe listings worden aangekondigd. De economische rationale achter het effect rechttoe rechtaan. Wanneer een cryptocurrency wordt genoteerd op een populaire exchange, krijgt het onmiddellijk blootstelling aan een nieuwe set van marktdeelnemers.”

Het ‘Coinbase Effect’ was bijvoorbeeld afgelopen september volop te zien, toen de beursnotering van Shiba Inu de populaire meme-token aanzette tot een stijging van 11% in slechts een uur, en 38% in de daaropvolgende dag. Het Coinbase noteringseffect was echter van korte duur; binnen enkele weken was SHIB teruggevallen tot bijna de prijzen van voor de notering.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten