Nieuws

Coinbase voegt Britse pond toe voor Engelse crypto gebruikers

De Crypto exchange Coinbase laat gebruikers vanaf gisteren Britse ponden storten en opnemen. Dit maakt het kopen van cryptocurrencies een stuk gemakkelijker voor de Engelse gebruikers van Coinbase.

Het oude systeem was sloom en onhandig

Coinbase biedt zorgt ervoor dat de stortingen en opnames , vrijwel direct op dezelfde dag plaatsvinden. Coinbase manager Zeeshan Feroz schrijft dat dit systeem de vorige methode zal vervangen. Bij het oude systeem moesten klanten cryptocurrencies eerst in euro’s omwisselen voordat ze deze euro’s weer in ponden konden converteren. Dit proces duurde een aantal dagen. Het was onhandig. Feroz schrijft dat het nog meer voordelen heeft dan alleen de snelheid: “Klanten kunnen nu voor het eerst pond sterling storten en opnemen en direct cryptocurrency kopen en verkopen. Klanten zullen niet alleen profiteren van hogere snelheden, maar ook van lagere kosten. GBP naar euro en vice versa om geld toe te voegen en te verwijderen, er zullen geen wisselkoersen meer zijn. “

Ook institutionele crypto investeerders profiteren

Op het moment van schrijven is de uitrol van het nieuwe systeem al in gang gezet. Veel klanten kunnen hun Britste pond portefeuilles al beheren. In de komende weken zullen alle Britse gebruikers toegang krijgen tot het nieuwe systeem. Het helpt niet alleen individuele investeerders. Ook institutionele klanten hebben veel voordeel bij het nieuwe systeem. Beleggers zijn in staat vrijwel direct te kopen en te verkopen. Ook de overdracht van het geld gaat nu een stuk sneller. Dit is zeer belangrijk voor grote handelaren en institutionele beleggers. Deze beleggers moeten namelijk razendsnel in en uit kunnen stappen. Coinbase is bezig met het uitbreiden van haar diensten in Engeland en Europa. Wij zijn dus benieuwd wat er nog meer in het verschiet ligt.