Altcoin Nieuws, Exchange Nieuws

Altcoin Nieuws, Exchange Nieuws

Coinbase voegt Cardano Staking-beloningen toe

De grootste Amerikaanse crypto exchange, Coinbase, heeft vandaag aangekondigd dat het vanaf nu staking-beloningen biedt voor Cardano’s crypto token ADA.


Coinbase voegt ADA staking toe

De productmanager van Coinbase, Rupmalini Sahu, vertelde dat Coinbase deze beslissing heeft gemaakt omdat ADA een stabiele maar ook duurzame en schaalbare top-10 cryptomunt is. Cardano maakt gebruik van smart contracts, ondersteunt DeFi en maakt NFT’s mogelijk op zijn netwerk. De munt is dus future-proof.

Cardano is een proof-of-stake (PoS) cryptocurrency, wat betekent dat het netwerk niet wordt beveiligd door middel van mining, zoals bij Bitcoin, maar door mensen die een deel van hun ADA-tokens staken. In ruil daarvoor ontvangen ze weer wat ADA-tokens.

Omdat dit staking-proces een beetje ingewikeld kan zijn voor de gemiddelde gebruiker, bieden Coinbase en andere exchanges aan om het voor hen te doen. Hiermee kunnen de exchanges een jaarlijks rendement van 3,75% bieden aan hun gebruikers.


Wil jij ADA verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


ADA prijs stijgt met 17 procent

Cardano, waarvan de prijs vandaag is gestegen met maar liefst 17 procent, heeft een zeer goede week achter de rug. De ADA prijs is in de afgelopen 7 dagen namelijk met meer dan 35 procent gestegen, waardoor de koers nu rond de $1,14 ligt. Deze prijsstijging is vele malen hoger dan die van de andere top 10 cryptomunten.

ADA grafiek 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Dat Coinbase vandaag aan heeft gekondigd ADA-staking mogelijk te maken, is goed geweest voor de prijs. Maar ook de technische grafieken wezen al een tijdje op een bullish uitbraak van de token. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten