Binance USD, BUSD
Exchange, Stablecoin

Coinbase voegt de BUSD stablecoin van Binance toe

De grootste crypto exchange van Amerika, Coinbase, heeft de Binance USD (BUSD) stablecoin toegevoegd aan zijn platform. Dat maakt BUSD de achtste stablecoin die wordt aangeboden door Coinbase, samen met Tether, USD Coin, TerraUSD, Dai, Paxos Standard, Rai Reflex Index en mStable USD. De listing wordt door sommigen als ‘opvallend’ bestempeld aangezien Binance de grootste concurrent is van Coinbase.

De haat-liefde verhouding tussen Coinbase en Binance

BUSD is de stablecoin van Binance. Het is gecreëerd in samenwerking met Paxos, dat de reserves van de munt bewaart. Het is een cryptomunt die gekoppeld is aan de waarde van de dollar. Zoals we al zeiden wordt de listing van BUSD door sommigen Coinbase als ‘opvallend’ bestempeld. De twee exchanges zijn namelijk grote concurrenten en zijn er niet vies van om elkaar zo af en toe eens belachelijk te maken op social media.

Die concurrentie was bijvoorbeeld te zien toen Coinbase vorig jaar naar de beurs ging. Binance bood felicitaties aan op Twitter. Maar de exchange maakte ook van de gelegenheid gebruik om Coinbase te beschrijven als de voorkeursbeurs voor Wall Street. Binance noemde zichzelf de beurs voor ‘alle straten’.

Aan de andere kant heeft Coinbase op Twitter Binance gecomplimenteerd met het feit dat ze de USDC coin toe hadden gevoegd. Dit aangezien Coinbase de mede oprichter is van het CENTER consurtium dat die stablecoin heeft gemaakt.

Er lijkt dus een soort haat-liefde verhouding te zijn tussen de twee grootste crypto exchanges ter wereld. Dat ze elkaars projecten listen is natuurlijk alleen maar positief.

Exchange nieuws

Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Binance wordt in Canada aangeklaagd voor schending van effectenwetgeving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’