Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws

Dogecoin Nieuws, Exchange Nieuws

Coinbase voegt eindelijk Dogecoin toe – grote prijsstijging als gevolg

De populaire Amerikaanse exchange Coinbase voegt Dogecoin toe aan zijn Pro-handelsplatform. Volgens een blogpost van vandaag kunnen gebruikers DOGE overboeken naar hun rekeningen. De handel begint op 3 juni, op voorwaarde dat de exchange voldoende liquiditeit in het token heeft.


Stijging van 5% in het afgelopen uur

De exchange zal vijf handelsparen voor de token vermelden, namelijk: tegen de dollar, de euro, de Britse pond, Tether en Bitcoin.

Dogecoin is momenteel de zevende grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van $50,9 miljard. De prijs van DOGE is het afgelopen uur met 21% gestegen en wordt nu verhandeld voor $0,39. Dat is een flinke prijsstijging gezien de rest van de markt. Andere crypto’s, zoals BTC, ETH en XRP zijn met minder dan 5 procent gestegen.

DOGE 1d grafiek – Bron: Tradingview

DOGE, wat begon als een grap, was tot dit jaar nog nooit boven 1 cent uitgekomen. Maar Elon Musk en Dallas Mavericks-eigenaar Mark Cuban hebben de token groot gemaakt. Hierdoor liep de prijs vorige maand op tot $0,74.

Hoewel de munt op meerdere exchanges wordt vermeld, heeft het meer bekendheid gekregen door de groeiende populariteit van cryptohandel op de Robinhood app. Hier is het één van de slechts zeven vermelde activa.

De toevoeging aan Coinbase kan Dogecoin nog verder helpen. Coinbase is namelijk de grootste exchange van Amerika en dat brengt een enorm handelsvolume met zich mee. DOGE is nog niet beschikbaar in de standaard app van Coinbase. Coinbase Pro is gratis te gebruiken, maar is ontworpen voor meer ervaren handelaren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten