Exchange

Coinbase Wallet vereenvoudigd verzenden van cryptocurrencies in update

Coinbase heeft in een update nieuwe korte, aanpasbare adressen toegevoegd. Hierdoor kunnen gebruikers van de Coinbase Wallet hun cryptocurrencies nu versturen naar simpelere, mensvriendelijke, adressen. Ook kunnen crypto’s worden verstuurd naar adressen die zijn gemaakt met de Ethereum Name Service (ENS).


Aanpasbare adressen

Dit maakt de cryptocurrency exchange bekend via een blogpost. Hierin wordt duidelijk dat Coinbase vanaf nu aanpasbare crypto-adressen heeft, in plaats van de meer traditionele, lange, vormen. Hierdoor wil de exchange de gebruikersvriendelijkheid op het platform verder uitbreiden. Ook hoopt het hiermee bij te dragen aan de algemene acceptatie van cryptocurrencies bij het grotere publiek.

Door een gebruikersnaam aan te maken, kunnen gebruikers nu eenvoudig cryptocurrencies versturen door de gebruikersnaam van de ontvanger in te vullen. Wil je deze gebruikersnaam liever privé houden? Dat kan, Coinbase heeft namelijk een optie toegevoegd om deze privé te houden.


Eisen gebruikersnaam

Er zitten een aantal eenvoudige eisen aan de gebruikersnamen. Zo moeten het ‘korte’ gebruikersnamen zijn en mag geen 16-cijferig getal zijn, dit om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Door de nieuwe update, wordt ook de Ethereum Name Service (ENS) ondersteund. Dit maakt het voor gebruikers van de Coinbase Wallet mogelijk om cryptocurrencies te versturen naar .eth-adressen.


Coinbase Wallet

Coinbase heeft haar wallet in 2018 gelanceerd. In deze wallet kunnen diverse cryptocurrencies worden opgeslagen en worden verstuurd tussen gebruikers. Sinds 2019 heeft Coinbase hier een gedecentraliseerde webfunctie aan toegevoegd. Ook heeft de exchange een applicatie (app) voor de wallet, waar de update ook in doorgevoerd is.