Exchange Nieuws

Coinbase Wallet voegt ondersteuning toe voor Polygon

Gebruikers van zowel de mobiele versie als de browserextensieversie van Coinbase Wallet kunnen nu transacties uitvoeren en dApps gebruiken op het Polygon-netwerk.


Goedkopere en snellere transacties

“We zijn verheugd om ondersteuning aan te kondigen voor het @0xpolygon-netwerk op de Coinbase Wallet mobiele app en extensie. Binnenkort zullen er meer schaaloplossingen volgen”, tweette Coinbase gisteren.

Polygon, voorheen bekend als Matic Network, is gebouwd om transactietijden en -kosten op het Ethereum-netwerk te verlagen. Het is ook compatibel met Binance Smart Chain en elk ander Ethereum-compatibel netwerk. Polygon heeft een native token genaamd MATIC, dat wordt gebruikt voor governance, staking en gas-vergoedingen.

Volgens de aankondiging zullen Coinbase-klanten hun transacties sneller en goedkoper kunnen uitvoeren dankzij de integratie. Ook krijgen ze gemakkelijk toegang tot op Polygon gebaseerde dApps.

Om toegang te krijgen tot deze nieuwe functie hoeven Coinbase-gebruikers alleen hun instelling “Actieve netwerken” naar Polygon om te zetten. Eenmaal ingeschakeld, wordt deze omschakeling automatisch weergegeven in zowel de mobiele als de browserextensie.


Coinbase pakt vergoedingen aan in DeFi

Volgens Coinbase hadden wallet-gebruikers al toegang tot gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms zoals Uniswap, Compound en Aave. Degenen die kleinere transacties wilden doen, bleven echter in het nadeel vanwege de hoge transactiekosten en langere bevestigingstijden.

Een gemiddelde transfersom op de Ethereum-blockchain – waarop Uniswap, Compound en Aave zijn gebaseerd – bedraagt momenteel $5,17, volgens het crypto-metrische platform BitInfoCharts.

De gemiddelde transactiewaarde op Ethereum is momenteel $3.591. Hoewel dit misschien niet veel klinkt voor crypto-whales, is het waarschijnlijk onbetaalbaar voor de gemiddelde gebruiker. Dit heeft ook te maken met het feit dat de Ethereum-gasprijzen recentelijk zijn gedaald tot hun laagste niveau sinds maart 2020.

Als zodanig zou de integratie van Polygon Coinbase-gebruikers met kleinere transacties kunnen helpen om deel te nemen aan DeFi.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App:

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten