Coinbase Smartphone
Exchange

Coinbase wijst gesprekken over fusie met Robinhood af

Coinbase bracht dinsdag teleurstellende resultaten naar buiten, waardoor de aandelen kelderden. Ondanks dat suggereerden topmanagers dat het bedrijf geen grote stappen heeft gepland, zoals de overname van of fusie met de Amerikaanse financiële dienstverlener Robinhood.

Geen fusie met handelsapp

De COO van Coinbase, Emilie Choi, maakte korte metten met het idee van een fusie met de handelsapp. Dit is een onderwerp waar het meest op werd gestemd op een discussiebord voor investeerders. De fusie wordt door sommigen gezien als een snelle manier voor Coinbase om aandelen aan te kunnen bieden.

“We zijn een cryptobedrijf, crypto zit in ons DNA en alles wat we doen staat in teken van het opbouwen van de crypto-economie en het vergroten van de economische vrijheid. We zijn dus niet van plan om traditionele securities aan te bieden tenzij het de acceptatie van cryptocurrencies enorm zou versnellen”. Aldus Choi.

Choi sprak over de talrijke investeringen die zijn gedaan door de durfkapitaalafdeling van het bedrijf. Hierdoor heeft het een aandeel gekregen in veel grote bedrijven in Web3, zoals Alchemy en Uniswap.

Choi suggereerde dat die investeringen de financiële en strategische positie van Coinbase op de lange termijn zullen versterken. Dit is een visie die nauwkeurig kan blijken te zijn, gezien het feit hoe bedrijven als Microsoft belangen kochten in ooit opkomende bedrijven zoals Facebook.

Alhoewel investeringen op de lange termijn winst kunnen opleveren, zal het bedrijf waarschijnlijk ook te maken krijgen met toenemende druk van aandeelhouders. Deze aandeelhouders zijn gefrustreerd door de vrije val van de aandelenkoers, die zakte tot de $61. Dit is ver weg van de $350 die het bereikte bij het publieke debuut van Coinbase vorig jaar.

Koerswijzigingen

De leidinggevenden van Coinbase leken echter onverstoorbaar over de recente financiële prestaties van het bedrijf. Ze zeiden dat ze geen plannen hebben om mensen te ontslaan, ondanks het feit dat ze het eerste kwartaalverlies als een beursgenoteerd bedrijf hebben geboekt.

“We kunnen winstgevendheid verkiezen boven investeringen, maar we hebben gekozen voor investeringen in het bedrijf”.

– Aldus CFO Alesia Haas

Tevens herhaalden Alesia Haas en Brian Armstrong Coinbase’s oude mantra van het focussen op de lange termijn. Daarnaast merkten ze op dat de grote hoeveelheid crypto die het bedrijf in bewaring heeft, dienen als een verdediging tegen concurrenten.

In antwoord op een vraag over de cloudservices van Coinbase, zei Armstrong dat het bedrijf veel van de tools die het voor intern gebruik heeft gebouwd, aan derden is gaan leveren. Hierdoor is het in staat om ‘pick-and-shovels’-bedrijven bovenop zijn huidige activiteiten toe te voegen.

Armstrong voegde eraan toe dat Coinbase in het verleden een aantal dalingen van de cryptomarkt heeft doorstaan. Het bedrijf is niet van plan om zijn visie te wijzigen. Hij zei dat nieuwere werknemers zullen profiteren van hoe crypto een cyclische onderneming is.

Al met al lijkt het er op dat Coinbase, ondanks de tegenvallende winsten en de prestaties van de aandelenkoers, vastbesloten is om op de huidige koers te blijven.

Exchange nieuws

Kraken gaat naast crypto ook aandelen aanbieden
Binance CEO: ‘Een selfie betekent niet dat we vrienden zijn’
Binance Onder Druk: Regelgevingsuitdagingen en Dalend Marktaandeel
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen
Shiba Inu Burnrate Schiet Omhoog met 627%