Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Coinbase zet crypto-betaaldiensten dagen na lancering in India al stop

De populaire cryptocurrency exchange Coinbase heeft zijn betalingsdiensten via de ‘United Payments Interface’, ofwel UPI, voor zijn gebruikers uit India stopgezet.


Wat is deze UPI eigenlijk?

UPI, ofwel de United Payments Interface, is een betalingsportaal op Coinbase. Deze wordt beheerd door de National Payment Corporation of India (NPCI), die kooporders op de India-services van Coinbase mogelijk maakt. De NPCI is een speciale afdeling van de centrale bank van India, namelijk de ‘Reserve Bank of India’.

Gebruikers uit India zijn al geïnformeerd door de crypto-exchange, die hen aanspoort om het ‘Immediate Payment Service’ (IMP) uit te proberen om verkooporders mee te plaatsen.


Geen juridische erkenning

Afgelopen week liet de NPCI in een verklaring weten dat het de juridische status van cryptocurrency exchanges die de UPI gebruiken niet erkennen. De aanleiding voor de (tijdelijke) schorsing kan zijn voortgekomen uit deze opmerking:

“Met verwijzing naar enkele mediaberichten over de aankoop van cryptocurrencies met UPI, wil National Payments Corporation of India verduidelijken dat we niet op de hoogte zijn van enige crypto-exchanges die UPI gebruikt.”


Geen ergering

Toch lijken gebruikers uit India niet te worden geërgerd door deze plotselinge opschorting. Volgens de mede-oprichter van het YouTube-kanaal ‘Crypto India’ kampen Indiase exchanges sinds 2018 al met betalingsproblemen. Hij Tweet hierover het volgende:

De regering van India heeft enige moeite gehad met het vinden van een geschikt regelgevingskader voor cryptocurrencies. Dit gezien het feit dat crypto-marktdeelnemers sinds afgelopen jaar verschillende momenten hebben doorstaan ​​waar het erop leek dat crypto in het land zou worden verboden.

Volgens enkele Indiase functionarissen, zoals T. Rabi Sankar, plaatsvervangend gouverneur van de Reserve Bank of India, zou een volledig crypto-verbod ingesteld moeten worden. Een dergelijk verbod heeft echter nog niet plaatsgevonden, aangezien het land op 31 maart een belasting van 30% op cryptohandel heeft ingevoerd. Deze belasting is in India vergelijkbaar met de belasting op gokken. Het is echter niet bekend of het land hier later toch nog een wijziging op gaat invoeren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten