Coinbase cryptocurrency stock market name on abstract digital ba
Exchange

Coinbase zet groots in op staking in aanloop naar de Ethereum Merge

Coinbase is van plan om het grootste staking-platform ter wereld te worden en noemt het staking-product in de laatste aandeelhoudersbrief al een “vroege overwinning.” Verder geeft het aan dat staking één van de producten is die het momenteel prioriteit geeft, met als lange termijn doel om de grootste staking-provider ter wereld te worden.

Ethereum, Algorand, Cosmos en Tezos

Je kunt bij Coinbase allerlei projecten staken als Cosmos, Algorand, Tezos, Cardano, Solana en natuurlijk Ethereum. Met name die laatste naam lijkt een belangrijke factor in de beslissing van Coinbase om vol voor staking te kiezen. Ethereum is na Bitcoin het grootste project binnen de industrie en verreweg het grootste merk op het gebied van altcoins. 

De overgang van Ethereum van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake laat niet lang meer op zich wachten en dat maakt dit het ultieme moment om het staking-product van Coinbase een push te geven.

Coinbase laat in de brief niet weten hoeveel gebruikers momenteel crypto staken op het platform, maar geeft wel aan dat er in Q2 al meer gestaked is dan in Q1. “Begin augustus maakten we het voor het eerste mogelijk voor onze institutionele klanten om Ethereum te staken. We blijven in de toekomst meer assets toevoegen voor onze retail- en institutionele klanten”, aldus Coinbase over hun staking-platform.

Van traders naar hodlers

Alesia Haas, het hoofd van de financiële afdeling bij Coinbase, geeft aan dat het beursplatform de afgelopen maanden een interessante shift heeft waargenomen. “Investeerders veranderen momenteel van actieve handelaren in hodlers. Het aantal gebruikers dat maandelijks transacties uitvoert ligt namelijk 200.000 gebruikers hoger dan dezelfde periode in 2021”, aldus Haas. Dat is opvallend, aangezien de omzet van Coinbase flink is gedaald.

Wat dat betreft is de shift naar staking slim, want dan kan Coinbase nog wat verdienen op het hodl-gedrag van hun klanten. Als ze hun munten staken, dan vangt Coinbase uiteraard ook een klein percentage van de opbrengsten voor het ontzorgen van de gebruikers. Die hoeven dankzij Coinbase namelijk niet meer zelf een hele staking-setup te regelen. 

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?