Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Coinbase zoekt naar personeel in India ondanks mogelijk verbod

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase heeft laten weten dat het een ‘zakelijke aanwezigheid’ in India aan het vestigen is. Hiervoor is het bedrijf inmiddels op zoek naar personeel. Dit is opvallend nu er in het land een grote onzekerheid speelt voor een mogelijk verbod op cryptocurrencies.


Huisvesten aantal IT-diensten India

Dit heeft het crypto bedrijf bekend gemaakt middels een blogpost. Hieruit werd duidelijk dat Coinbase een aantal IT-diensten in India wil huisvesten, waaronder engineering, softwareontwikkeling en klantondersteuning. Hierbij meldt het bedrijf dat het land een enorme pool van technisch talent van hoog niveau biedt, waardoor dit een logische keuze lijkt. Coinbase meldt hierover het volgende:

“India staat al lang bekend als een centrum voor technische en technologische innovatie, en we kijken ernaar uit om dat talent van wereldklasse te vinden om de Coinbase-groep te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe manieren waarop onze klanten kunnen communiceren met de crypto-economie.”


Opvallende stap van Coinbase, maar niet direct paniek

Alhoewel hiermee uiteraard nieuwe vacatures gevuld zullen moeten worden, lijken er op dit moment nog geen vacatures door Coinbase geüpload te zijn die specifiek zijn voor India. Naast een uitbreiding naar India, zoekt Coinbase nu ook naar extra personeel in Canada, de Filippijnen, Ierland, Singapore, Japan en het Verenigd Koninkrijk (VK). Op deze manier probeert het bedrijf zijn geografische diversiteit van zijn personeelsbestand aanzienlijk uit te breiden.

Dat Coinbase deze stap nu maakt is opvallend te noemen u er een grote onzekerheid heerst over de cryptocurrency-industrie in India. Zo zou er inmiddels al een wetsvoorstel liggen met een mogelijk cryptoverbod. Dit zou ervoor moeten zorgen dat inwoners van India geen crypto mogen bezitten en ook niet mogen minen. Ook de handel in cryptocurrencies zou dan bestraft kunnen worden.

Het is echter maar de vraag of er daadwerkelijk een geheel cryptoverbod zal worden ingesteld. De Minister van Financiën van India heeft namelijk onlangs nog bekend gemaakt dat de crypto-industrie momenteel geen gevaar loopt in het land. Verwacht wordt dan ook dat de Indiase regering met een regelgevingskader komt waardoor enkele zaken wel beperkt zullen worden, maar dat er geen geheel verbod komt. Het is echter nog even afwachten of dit ook op deze manier gaat uitspelen.


Regulatie in voordeel van nationale digitale valuta?

Mogelijk zal er een crypto-regelgeving ontworpen worden die prioriteit geeft aan een nationale digitale valuta. Deze zal dan worden uitgegeven door de Reserve Bank of India, ofwel RBI afgekort. Mogelijk komt deze bank binnenkort met een aankondiging van een eigen nationale valuta.

Inmiddels maakt Coinbase ook stappen naar hun beursnotering, waarbij een beperkte handel in Coinbase-aandelen op particuliere markten suggereert dat het bedrijf kan worden gewaardeerd op meer dan $100 miljard (USD). Het is echter nog even afwachten of het bedrijf inderdaad deze waardering gaat ontvangen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten