Exchange Nieuws

Coinbase zoekt nieuwe directeur om met beleidsmakers te debatteren

De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase is op zoek naar een nieuwe medewerker om de zure relatie van de exchange met beleidsmakers te beheren.


Coinbase gaat zijn team vergroten

Hiermee heeft de crypto exchange als doel om het juridische en nalevingsteam van het bedrijf te vergroten. Het bedrijf is op zoek naar meer dan 350 nieuwe medewerkers. Daarbij heeft het 24 vacatures binnen het juridische en compliance team.

Coinbase zoekt een nieuwe manager om toezicht te houden op de communicatie met Amerikaanse beleidsmakers. Samen met een sterk netwerk in Washington D.C, verwacht Coinbase dat zijn nieuwe Amerikaanse beleidscommunicatiemanager een uitstekend politiek oordeel zal hebben.


4% jaarlijks rendement

Betere communicatie met beleidsmakers kan een dringende vereiste zijn voor Coinbase. Coinbase staat op gespannen voet met de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten over zijn leningprogramma. CEO Brian Armstrong tweette dat de SEC dreigde de exchange aan te klagen.

Gepland om 4% jaarlijks rendement op stortingen van de USD Coin stablecoin te bieden, zag de SEC het leenprogramma als een security. Twee weken later kondigde het bedrijf de stopzetting van het programma aan. Armstrong klaagde vervolgens dat andere crypto bedrijven op de markt momenteel vergelijkbare leendiensten aanbieden:

“Ze weigeren ons te vertellen waarom ze denken dat het een security is. En in plaats daarvan dagvaarden ze een heleboel gegevens van ons, eisen een getuigenis van onze werknemers, en vertellen ons dan dat ze ons zullen aanklagen als we doorgaan met de lancering, zonder enige uitleg waarom.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten