Nieuws, Trending

Coincheck mag opereren in JapanDe Japanse toezichthouder van Financiële zaken heeft aan de cryptocurrency exchange Coincheck toestemming gegeven om in het land te blijven opereren.


Coincheck

Coincheck is een cryptocurrency exchange dat zich heeft gevestigd in de hoofdstad van Japan: Tokio. In 2014 opende het bedrijf de deuren en in april 2018 werd de exchange overgenomen door Monex Group.


Hack

Een jaar geleden in januari 2018 werd het bedrijf gehacked. Het bedrijf verloor hierbij voor ongeveer €460 miljoen aan NEM-tokens. Naar verluidt werden er 500 miljoen NEM-tokens gestolen. Hierna werd het bedrijf gedwongen om zijn diensten voor een aantal maanden op te schorten om aan o.a. de beveiliging van het platform te werken. Langzamerhand startte het bedrijf weer op en werden steeds meer functies weer teruggebracht.Licenties in Japan

Om in Japan als cryptocurrency exchange te mogen opereren is het verplicht om over een licentie te beschikken. In het afgelopen jaar zijn de vereisten voor zo’n licentie flink aangescherpt. Hierdoor wordt er geprobeerd om de consument te beschermen.


Japan is populair

De lijst van cryptocurrency exchanges in Japan wordt steeds groter. Japan blijkt een populaire bestemming te zijn. Ook de grote namen komen naar Japan toe: Coinbase verwacht een licentie te mogen ontvangen gedurende dit jaar.