CoinFLEX Exchange
Exchange

CoinFlex CEO: opnames worden donderdag waarschijnlijk niet hervat

Volgens de CEO van de cryptocurrency exchange CoinFlex is het niet waarschijnlijk dat opnames snel hervat worden, wat eerder wel gehoopt werd. Het bedrijf zoekt hiernaast momenteel kopers voor zijn $47 miljoen schuld.

Schulden afbetalen

De crypto-exchange heeft afgelopen dinsdag een tokenaanbod gelanceerd onder de naam ‘Recovery Value USD’, of rvUSD afgekort. Met het tokenaanbod wordt een poging gedaan om de schulden van het bedrijf, die maar liefst $47 miljoen zijn, te minimaliseren. De CEO van het bedrijf, Mark Lamb, zei dat er simpelweg meer tijd nodig was voordat het platform zijn opnames kon hervatten. Lamb zei hierover het volgende:

Wij zullen meer tijd nodig hebben. En het is onwaarschijnlijk dat opnames morgen weer worden ingeschakeld.

In gesprek met grote fondsen

Eerder hoopte het bedrijf dat de opnames vandaag zouden kunnen worden hervat. Ze gaven hierbij wel direct aan dat het onderworpen zou zijn aan de volledige inschrijving van de token-uitgifte.

Helaas is er geen update geweest over de aantallen tokens dat verkocht is. Wel heeft Lamb aangegeven dat ze met grote fondsen in gesprek zijn om hun schuld van $47 miljoen op te kopen. Naar verluidt hebben ze wel al enige succes kunnen boeken, want er zouden al enkele tientallen miljoenen dollars zijn toegekend.

Stopzetten van opnames

Een week geleden, op 23 juni, heeft het crypto-platform zijn opnames stopgezet. Hierbij werd verwezen naar ‘extreme marktomstandigheden’ en ‘onzekerheid rond een bepaalde tegenpartij’. Later bleken deze zinnen het resultaat te zijn van een oude CoinFlex-klant die in een negatief eigen vermogen ging.

Enkele dagen later wees de CEO van CoinFlex publiekelijk met de vinger naar Roger Ver op Twitter, en beweerde dat Ver het bedrijf $47 miljoen USDC verschuldigd was nadat hij zijn rekening in een negatief eigen vermogen had laten gaan. De schuld van het bedrijf zou naar verluidt 100% gerelateerd zijn specifiek aan zijn account.

De recente problemen van CoinFlex lijken helaas slechts een ander voorbeeld te zijn van een groeiend aantal crypto-beleggingsondernemingen en -handelsplatforms die te maken hebben met liquiditeitsproblemen te midden van een aanhoudende crypto-bearmarkt. Het is niet bekend of meer crypto-bedrijven vergelijkbare problemen zullen hebben op korte termijn.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen