Newsbit

Exchange

CoinGecko voegt cyberbeveiligingsbeoordeling toe van crypto exchanges

Exchange

De marktgegevensaggregator voor cryptocurrency, CoinGecko, heeft zijn algoritme voor de ‘Trust Score’ bijgewerkt. Hierdoor houdt dit algoritme nu ook rekening met meer dan 400 crypto-exchanges wereldwijd die op zijn platform vermeld staan.


Vertrouwensscore

20% van de vertrouwensscore die op CoinGecko vermeld staat wordt vanaf vandaag bepaald op basis van een cyberbeveiligingsbeoordeling. Deze beoordeling wordt verstrekt door een extern beveiligingsbedrijf, namelijk ‘Hacken’. De update brengt naar verluidt een beter overzicht van crypto-exchanges.

Deze cyberbeveiligingebeoordeling is bedoeld om te meten hoe groot het vermogen is van een exchange om een veilige werkomgeving voor zowel het platform als zijn gebruikers aan te bieden. Het is een score van 1 tot 10 en wordt gebaseerd op gebruikersbeveiliging, serverbeveiliging, bug bounty-programma’s, preventieve maatregelen en historische hackgevallen bij de betreffende exchange.

Volgens de CEO van Hacken zijn cryptocurrency exchanges één van de meest complexe financiële platforms op dit moment. Tevens zijn dit aldus de CEO op dit moment de belangrijkste doelwitten van het groeiende aantal hacks dat plaatsvindt. Dat dan een dergelijke score aan de exchanges toegevoegd wordt is niet geheel onlogisch.


Verdere ontwikkeling

De ontwikkeling van de Trust Score van CoinGecko stopt hier echter niet. Zo zouden er volgens het bedrijf nog een aantal diverse andere statistieken zijn die mogelijk potentie hebben om het algoritme voor deze Trust-Score nog robuuster te maken. Hierdoor zal het algoritme minder vatbaar moeten worden voor manipulatie en tevens een nog betere reflectie bieden van de algehele gezondheid van crypto-exchanges.

Hiernaast is CoinGecko van plan om later dit jaar nog nieuwe statistieken vrij te geven die de crypto-derivaten markt kunnen volgen. Wanneer deze worden vrijgegeven zal een update volgen. De cryptocurrency wereld is een snel groeiende wereld waarbij trends nauwlettend in de gaten moeten worden gehouden. Door middel van de nieuwe statistieken probeert CoinGecko dit zo goed mogelijk te observeren.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top