Nieuws

CoinMarketCap viert 5 jarig jubileum en brengt App uit

CoinMarketCap viert haar 5 jarige jubileum. Dit jubileum brengt een aantal belangrijke updates met zich mee. CoinMarketCap brengt namelijk een App uit, veranderd haar logo, komt met een nieuw website ontwerp en creëert een watchlist. 


De geschiedenis van CoinMarketCap

CoinMarketCap is opgestart in 2013 en is sinds die tijd enorm snel gegroeid. Dit komt natuurlijk doordat cryptocurrencies steeds meer aandacht hebben gekregen. Crypto’s zijn ‘mainstream’ geworden.

Toen CoinMarketCap is opgestart, hield de website slechts 7 belangrijke cryptocurrencies bij en slechts een paar crypto exchanges. Op dit moment, midden 2013 was de marktwaarde van alle cryptocurrencies bij elkaar slechts $1.6 miljard.

Op dit moment, 1 mei 2018, houdt CoinMarketCap meer dan 1600 crypto’s en 200 crypto exchanges bij. De crypto marktwaarde ligt nu 5 jaar later boven de $400 miljard.

CoinMarketCap creëert een nieuw logo en website design

Misschien is het je al opgevallen als je vandaag op de website van CoinMarketCap bent geweest. De website heeft een nieuw logo. Het logo komt voort uit de merknaam en laat de letters CMC zien wat staat voor CoinMarketCap. Hieronder is het logo te zien: Nieuwe logo CoinMarketCap Naast het nieuwe logo zijn de kleuren en lettertypes die op de site aangepast. Dit geeft volgens CoinMarketCap een frisse look die eenvoud en nauwkeurigheid uitstraalt.

De mobiele App

Volgens Newsbit toch wel het beste nieuws is dat CoinMarketCap een mobiele app heeft gemaakt. Hier kun je natuurlijk alle crypto koersen vinden maar ook een watchlist aanmaken en andere informatie vinden. De App is alleen te downloaden in de IOS App Store. Klik hier om de App te downloaden.

De watchlist

Naast de App, de layout en het logo heeft CoinMarketCap een functie toegevoegd die de ‘Watchlist’ wordt genoemd. Je kunt hiermee snel en gemakkelijk de cryptocoin toevoegen die jij in de gaten wilt houden. Dit kun je doen door rechts boven op het onderstaande, stervormige icoontje te drukken: