Exchange,

CoinMarketCap haalt exchanges uit berekeningen als ze geen verplichte gegevens verstrekken

CoinMarketCap (CMC), de crypto markt cap tracker, zal exchanges gaan verwijderen uit zijn berekeningen als ze vanaf juni geen verplichte gegevens verstrekken.


Verjaardag vieren

CoinMarketCap heeft een reeks aankondigingen uitgebracht om zijn zesde verjaardag te vieren. In deze zes jaar is het platform een belangrijke bron van gegevens geworden ten aanzien van alle verhandelde digitale valuta.


DATA

Allereerst heeft het tracking-platform een nieuwe alliantie aangekondigd, genaamd de Data Accountability & Transparency Alliance (DATA). Het doel van deze alliantie is om meer transparantie, verantwoording en openbaarmaking van diverse projecten in de cryptocurrency markt te creëren.

De alliantie heeft al succes geboekt, zo zijn veel grote crypto exchanges al tot de alliantie toegetreden. Hierbij is te denken aan Binance, Bittrec, Bitfinex, Huobi, Gate.io, KuCoin, OKEx en meer. Verwacht wordt dat verschillende exchanges snel zullen volgen.


Transparantie

Hiernaast is CoinMarketCap (CMC) van plan om de transparantie binnen de sector te verhogen. Hierom zal CMC vanaf nu verplichten dat iedere cryptocurrency exchange diverse API-gegevens moeten verschaffen. Zo moeten exchanges bijvoorbeeld de live handelgegevens en de live orderboekgegevens gaan verschaffen.

Doen exchanges dit niet, dan worden zij niet opgenomen in de prijs en de aangepaste volumeberekeningen op de website van CMC.

De nieuwe verplichtingen gaan op 14 juni 2019 in, wat betekent dat de exchanges nog ruim een maand hebben om zich klaar te maken voor de nieuwe verplichtingen.


Nieuwe functies

Naast de alliantie is CMC van plan om nieuwe functies toe te voegen aan het platform. Zo zijn de functies CoinMarketCap Block Explorers, CoinMarketCap Shop, API-veranderingen en CoinMarketCap Mobiele Applicaties geïntroduceerd.

Deze functies moeten de barrière voor de toegang tot blockchains verlagen en de gebruiksvriendelijkheid van het platform verder verhogen. Wanneer deze functies worden geactiveerd is nog onbekend.