Exchange

Coinmerce en crypto fonds Icoinic slaan handen ineen

Gisteren zijn het handelsplatform Coinmerce en het crypto fonds Icoinic een strategische samenwerking aangegaan. Het team achter Coinmerce heeft een meerderheidsbelang in Icoinic ingenomen. Met deze joint venture wil Coinmerce haar positie binnen Europa versterken en een alternatief bieden voor de Bitcoin ETF.

Unieke propositie in Nederland

Icoinic is in 2017 opgericht in het financiële hart van Amsterdam, Beursplein 5. Het fonds is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en beheert meerdere cryptofondsen. Investeerders kunnen met een minimale investering van €100.000,- in crypto beleggen zonder zich zorgen te hoeven maken over eigen beheer. Icoinic zal in deze joint venture haar zelfstandigheid behouden.

Wilhelm Roth, CEO van Icoinic, kijkt uit naar de samenwerking: “Samen met Coinmerce hebben wij een unieke propositie in de Nederlandse markt waar we particulier, private en institutionele klanten kunnen bedienen. Met de capaciteiten van een techbedrijf, zoals Coinmerce, kunnen we onze fondsen verder uitbreiden. We zullen hier binnenkort meer over onthullen naar onze klanten.”

Alternatief Bitcoin ETF’s

Coinmerce CEO Jaap de Bruijn zegt dat de samenwerking precies op het juiste moment komt: “Bitcoin heeft net het record van $69.000 dollar doorbroken, mede dankzij de lancering van de Bitcoin ETFs. Door middel van dit ETF kan men via vermogensbeheerders investeren in Bitcoin. Dit laat duidelijk zien dat investeerders willen diversifiëren in crypto zonder het beheer op zich te hoeven nemen.”

“Wat Icoinic onderscheidt van deze ETFs is dat beleggers kunnen kiezen voor verschillende risicoprofielen met bijpassend rendement. Zo bieden wij het defensievere Delta-neutral Fund, maar ook het Algorithmic Fund, dat tot nu toe 2,5 keer beter presteerde dan Bitcoin”, aldus Jaap.

Binance & BUX

Afgelopen jaar hebben Binance en BUX haar Nederlandse klanten doorverwezen naar Coinmerce. Dankzij deze overstappers is Coinmerce uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse cryptohandelsplatformen.

Over Coinmerce

Coinmerce, opgericht door de broers Nick en Luc Smits van Oyen in 2017, was één van de eerste cryptoplatforms van Nederland met als doel de cryptowereld zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Met 350+ munten heeft Coinmerce het grootste investeringsaanbod van de Europese platformen. Het onderscheidt zich onder meer op het gebied van veiligheid en toegankelijkheid: een eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform met lage tarieven waar iedereen gebruik van kan maken. In 2020 verkreeg Coinmerce als een van de eerste partijen in Nederland een registratie van De Nederlandsche Bank voor het aanbieden van crypto-gerelateerde diensten. Met de in 2023 verkregen registraties in Frankrijk en Spanje zet Coinmerce de volgende stap in de (internationale) groeiambitie.

Exchange nieuws

Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Crypto fan? Neem een kijkje op de Dutch Blockchain Days 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten