coinshares
Exchange

CoinShares behaalt meer dan 115% rendement uit de verkoop van FTX-claims

CoinShares International, een toonaangevend Europees investeringsbedrijf gespecialiseerd in digitale activa, heeft met succes zijn FTX-claim verkocht. Volgens een officieel persbericht wordt er een herstelpercentage van 116% verwacht, exclusief makelaarskosten.

Oplossing van FTX-situatie gunstig voor CoinShares

De verkoop resulteert in een rendement van 31,32 miljoen Britse ponden op een oorspronkelijke claim van 26,6 miljoen pond. Deze succesvolle verkoop stelt CoinShares in staat om zijn aandeelhouders hogere rendementen te bieden en zijn klanten verbeterde diensten aan te bieden.

Jean-Marie Mognetti, CEO van CoinShares, onderstreepte het belang van deze ontwikkeling en verklaarde: “De oplossing van de FTX-situatie is zeer gunstig geweest voor CoinShares. Dit uitzonderlijke herstelpercentage is een bewijs van de toewijding en expertise van ons team.” De verkoop zal CoinShares in staat stellen om te herinvesteren in groeimogelijkheden om zijn marktpositie verder te verbeteren.

“Wij blijven toegewijd om dit succes te benutten om onze aandeelhouders te belonen en verdere groei en innovatie binnen de digitale activa-industrie te stimuleren,” aldus Mognetti.

Ondanks instorting van LUNA geen problemen voor CoinShares

Eerder, in augustus 2022, rapporteerde CoinShares een verlies van $21,7 miljoen door blootstelling aan Terra (LUNA), dat in mei van dat jaar instortte. Ondanks deze tegenslag benadrukte Mognetti toen dat CoinShares over voldoende middelen beschikte om de marktactiviteiten voort te zetten dankzij een effectieve strategie.

De veerkracht en strategisch succes van CoinShares blijken opnieuw uit de recente 116% herstel van de FTX-claim, goed voor $39,78 miljoen.

In een gerelateerd nieuwsbericht kondigde de Japanse cryptobeurs BitFlyer op 20 juni aan dat het de Japanse tak van het ingestorte FTX-platform zou overnemen. BitFlyer Holdings zal FTX Japan voorlopig omdopen tot New Custody Company totdat er een nieuwe naam is bepaald. Volgens lokale persberichten zou de overname BitFlyer miljarden yen kosten, wat neerkomt op tientallen miljoenen dollars.

Exchange nieuws

Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Bitfinex Derivatives en Thalex kondigen samenwerking aan om crypto-opties en futures te versterken
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers