Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Coinsquare door Canadese toezichthouder beschuldigt van marktmanipulatie

De Ontario Securities Commission (OSC), de Canadese toezichthouder, heeft Coinsquare nu beschuldigt van marktmanipulatie en misleidende informatie over o.a. handelsvolumes.


De beschuldigingen

De Canadese cryptocurrency exchange krijgt hiermee een grote lading beschuldigingen over zich heen. Zo zou de Canadese toezichthouder namelijk ook meldingen hebben binnengekregen van een hack bij de exchange. Hiernaast wordt het beschuldigt van marktmanipulatie en het leveren van misleidende informatie. Ook zouden gebruikers de optie hebben gekregen om hun cryptocurrencies te ‘wassen’, waardoor de anonimiteit van de eigenaar beter gegarandeerd kan worden. Volgens de toezichthouder heeft de exchange zich schuldig gemaakt aan gedrag dat in strijd is met de veiligheidswetten die actief zijn in Ontario.

De cryptocurrency exchange wordt dan ook aangeklaagd, waarvan de hoorzitting op 21 juli plaatsvindt.

Met wash trading, ofwel het wassen van cryptocurrencies, worden de handelsvolumes van een exchange enorm opgeblazen. Dit kan door grote markttransacties in hun eigen orders uit te voeren waardoor het lijkt dat de transacties daadwerkelijk plaatsgevonden hebben. Maar in feite is geen activa van eigenaar veranderd. Dit verhoogt de anonimiteit van de eigenaren. Volgens de OSC heeft Coinsquare tussen 17 juli 2018 en 4 december 2019 ongeveer 840.000 van deze wash trades uitgevoerd. Dit zou naar verluidt meer dan 90% van het totale handelsvolume van de exchange bedragen.


Manipuleren markt

Naar verluidt zette Coinsquare haar wash-activiteiten gewoon voort, ondanks dat er een groeiende bezorgdheid was voor hun personeel, volgens de OSC. Om deze reden vroeg de Canadese toezichthouder om informatie over de handelsactiviteiten van de cryptocurrency exchange. In deze activiteiten rapporteerde Coinsquare echter geen onregelmatigheden. Tevens zou het maatregelen nemen om marktmanipulatie juist te voorkomen. De exchange benadrukte de controles die het deed om dergelijk gedrag te kunnen helpen detecteren, en hiermee zou kunnen voorkomen.

Ook zou de crypto exchange een interne klokkenluider hebben ontslagen nadat deze werknemer zijn bezorgdheid had geuit over de wash-trades. Hiermee lijkt de exchange zich niet aan de regels te houden. Alhoewel het onderzoek naar de exchange nog loopt, lijkt het geen goed einde te krijgen. Mocht de exchange schuldig gevonden worden aan deze activiteiten, dan staan er mogelijk grote consequenties te wachten.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten