Nieuws, Trending

Comcast maakt blockchain-software in 2019 beschikbaar


Volgens een online verschenen persbericht wil de Amerikaanse telecommunicatie gigant zijn blockchain-iniatief genaamd Blockgraph in 2019 commerciaal beschikbaar maken.


Comcast

Comcast is een mediabedrijf dat wereldwijd actief is. Comcast is opgericht in 2001 en biedt kabeltelevisie, internet en telecomdiensten aan.

Het bedrijf is momenteel de op-één-na grootste omroep wereldwijd in termen van inkomsten. Hiernaast is Comcast het grootste tv-bedrijf in de Verenigde Staten (VS).

Het bedrijf wist maar liefst $22.1 miljard (€19.4 miljard ) omzet in het derde kwartaal van dit jaar te behalen.


Blockgraph

Nu is het nieuwe Blockgraph-platform bijna klaar om commercieel open te gaan. Het product is ontworpen om persoonlijke gegevens te beveiligen en informatie te delen. Comcast werkt hier niet alleen aan, ook andere grote spelers in de industrie als Viacom en Spectrum Reach helpt aan dit project mee.


Extra identielaag

Het nieuwe Blockgraph-platform wordt gepositioneerd als een soort extra identiteitslaag voor de televisie-industrie. Via dit platform kunnen mediabedrijven vervolgens niet-identificeerbare doelgroepgegevens delen. Hiermee wil het platform de efficiëntie en effectiviteit van televisie-marketing en -reclame verbeteren.

Volgens de president van Spectrum Reach is het noodzakelijk dat het gebruik van gegevens prioriteit geeft aan de privacy van persoonlijke gegevens. De technologie achter Blockgraph biedt een verbeterde beveiliging en privacybescherming aan door alle spelers binnen het televisie-ecosysteem inzichten te geven die zijn afgeleid van geanonimiseerde en geaggregeerde informatie. Deze informatie kan vervolgens direct worden gedeeld.