Security Exchange Committee SEC. Independent agency of the United States federal government
Regulatie

Commissaris Peirce wil dat de SEC een Bitcoin ETF goedkeurt

Ten minste één commissaris bij de SEC is voorstander van goedkeuring van een Bitcoin ETF in Amerika.


Publieke ontevredenheid

In een chat bekritiseerde SEC-commissaris Hester Peirce de langdurige weerstand van de commissie tegen een Bitcoin ETF.

Ashley Ebersole vroeg tijdens het gesprek naar de publieke ontevredenheid over een lange reeks Bitcoin ETF-voorstellen in Amerika. Peirce, die bekend staat als ‘CryptoMom’, reageerde als volgt op de afwijzingen. “Ik ben vrij uitgesproken over mijn onenigheid met mijn collega’s over het afkeuren van deze producten,” vertelde ze.

Bitcoin is niet uniek volatiel als basisinvestering voor een exchange-traded fund, betoogde Peirce. “Ik zou graag willen dat we kijken naar hoe we in het verleden naar vergelijkbare producten hebben gekeken. Veel andere producten die we hebben, zijn gebaseerd op producten die rommelig zijn,” vervolgde ze. “Je kunt er nog steeds een ordelijk product bovenop bouwen.”


‘Markten zijn volwassen genoeg’

“Ik denk dat de Bitcoin markten volwassen zijn. Er zit nu veel geld in, er zijn veel zeer geavanceerde spelers en er is veel werk verzet om met name de handel met Bitcoin te regulariseren. Ik zou zeggen dat de markten dus volwassen genoeg zijn om er nog iets anders bovenop te bouwen.”

Met betrekking tot een recente interpretatie van de Treasury’s bankregulator dat banken reserves kunnen bewaren voor op fiat gebaseerde stablecoins, merkte Peirce op dat de SEC veel aandacht besteedde aan dergelijke ontwikkelingen. “Er is veel regelgevende coördinatie gaande.”

Ondanks de nieuwe uitspraak waarschuwde Peirce dat sommige producten die als stablecoins worden geadverteerd, in feite effecten zijn. “Je kunt niet zomaar het label stablecoin erop plakken en verwachten dat het op die manier wordt gereguleerd.”

Commissaris Peirce begon vorige maand aan haar tweede termijn bij de SEC, wat betekent dat ze tot 2025 in de commissie zal blijven.