Regulatie Nieuws

Commissie beschuldigt Gensler van slecht crypto-beleid

Een commissie van Republikeinse leden van het Amerikaanse Huis, geleid door Patrick McHenry, uitte scherpe kritiek op Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In de brief werd de aanpak van de SEC met betrekking tot het crypto-ecosysteem onder Genslers leiderschap besproken, dat zware kritiek kreeg van alle betrokken partijen.

De brief vermeldde dat de SEC cryptobedrijven onderwierp aan regelgevende raamwerken die “niet aansluiten bij de basistechnologie en evenmin van toepassing zijn”, aangezien de bedrijfsactiviteiten geen aanbod van effecten omvatten. Dit brengt het inconsequente standpunt van Gensler aan het licht met betrekking tot de inzet van de SEC om heldere regelgeving te creëren voor de naleving in de cryptosector, zo vertellen de wetgevers.

SEC’s tegenstrijdige opvattingen over crypto

Gensler gaf toe dat handelsplatformen voor digitale activa niet naadloos passen binnen de huidige wet- en regelgeving, zo benadrukte de commissie in zijn brief. Maar de SEC vindt wel dat cryptohandelsplatforms zich zouden moeten aanmelden en registreren, ondanks het ontbreken van een passende wetgeving. De commissie ging verder met het uitten van kritiek op de SEC en schreef in de brief naar Gensler:

“U heeft duidelijk aangegeven dat u wilt dat handelsplatformen voor digitale activa zich ‘aanmelden en registreren’ onder het nationale effectenbeurs (NSE)-kader. Echter, u heeft helemaal geen manier aangeboden waardoor deze digitale activahandel-platforms zich daadwerkelijk kunnen registreren.”

De Republikeinen voegden eraan toe dat, zonder heldere regelgeving, uw aandringen op registratie van deze bedrijven een bewuste misrepresentatie is van het niet-bestaande registratieproces bij de SEC.

In het licht van deze kritiek zullen de Republikeinen en andere betrokken partijen waarschijnlijk blijven aandringen op meer duidelijkheid en een geschikter regelgevingskader voor de cryptosector. Het valt nog te bezien hoe de SEC en Gensler zullen reageren op deze zorgen, maar het is duidelijk dat er een groeiende vraag is naar beter passende en transparante regelgeving in deze snel evoluerende industrie.

Regulatie nieuws

Amerikaanse senatoren komen met mogelijke AI-regels voor transparantie en innovatie
De Cruciale Impact van de Ripple-SEC Rechtszaak
Aantal aanvallen van SEC op crypto-bedrijven met 183% gestegen sinds omvallen FTX
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen