Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Compass Mining laat 15% van personeel gaan

Diverse crypto-bedrijven wereldwijd hebben al langere tijd moeite om te overleven. Ook het crypto-mining bedrijf genaamd Compass Mining moet nu helaas 15% van zijn personeel laten gaan.

Lastige marktomstandigheden

De reden dat het bedrijf zijn personeelsbestand moet inkrimpen zijn de huidige lastige marktomstandigheden. Ook hun CEO, Whit Gibbs en CFO, Jodie Fisher, hebben besloten het bedrijf te verlaten.

Om de functies op te vullen, zijn de CTO Paul Gosker en mining officer Thomas Heller het bedrijf overgenomen als interim co-CEO’s. Dit duo schreef een brief aan het personeel, investeerders en de bredere gemeenschap waarin ze de weg die het bedrijf vooruit wil schetsen

Loonsverlaging

Naast dat het personeelsbestand zal worden ingekrompen, werd ook bekend dat de CEO’s en senior medewerkers rekening moesten houden met loonsverlagingen. In enkele gevallen kan dit zelfs uitpakken tot een loonsverlaging van 50%. Momenteel zijn 78 medewerker bij Compass Mining. Circa 12 hiervan zullen het bedrijf helaas binnenkort moeten verlaten.

Wellicht te snel gegroeid

Verwacht wordt dat het bedrijf te snel gegroeid is. Compass Mining begon zijn activiteiten namelijk pas in januari van 2021 als mininghostingservice. Tot op heden heeft het bedrijf al meer dan $500 miljoen aan miningapparatuur verkocht. Ook exploiteren ze meer dan 30.000 mining-rigs voor hun klanten. Dit geeft aan dat het bedrijf in zeer korte tijd aanzienlijk gegroeid is en hierbij ook meer personeel heeft moeten aannemen. Nu de crypto-prijzen al langere tijd wat lager liggen, krijgt het bedrijf nu financiële moeilijkheden.

Compass is het eerste crypto-miningbedrijf dat banenverlies aankondigt te midden van de aanhoudende neergang op de cryptocurrency-markten, maar het is zeker niet het enige slachtoffer in het ecosysteem.

Exchange nieuws

Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis
Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid” Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid”
CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’ CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’
Meer nieuws

Meest gelezen

Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten