Crypto Mining Data Centre
Blockchain

Compass Mining voegt na personeelsbezuinigingen 25.000 ASIC-miners toe

Het cryptocurrency miningbedrijf genaamd Compass Mining heeft onlangs nog een ontslagronde en salarisverlagingen bekend gemaakt. Nu maken ze uitbreidingsplannen bekend, in de vorm van een 75 MegaWatt (MW) partnerschap met ‘Compute North’ voor zijn datacenter in Texas.

Uitbreiding na ontslagronde en betalingsproblemen

Slechts 2 weken geleden moest het bedrijf nog ongeveer 15% van zijn personeel laten gaan. Hiernaast hebben ze salarisverlagingen doorgevoerd voor zijn topmanagers om de lastige marktomstandigheden te doorstaan. Het bedrijf had naar verluidt ook betalingsproblemen, want ze zouden één van hun in Maine gevestigde hostingfaciliteiten verloren zijn door de kosten daarvan.

Dat er dan een uitbreiding aan zit te komen lijkt niet geheel logisch. Toch gebeurt het. De nieuwe grootschalige implementatie zal volgens Compass in augustus beginnen en kan enkele maanden in beslag nemen om te voltooien.

Deze implementatie omvat plannen om naar verluidt 25.000 nieuwe ASIC-miners in te zetten op de al bestaande hostingfaciliteit van Compute North in Granbury, Texas in de VS. Deze hostingfaciliteit is naar verluidt state-of-the-art en wordt aangedreven door een 1.1 GigaWatt (GW) installatie. Het datacenter heeft ook een volledig te beperken belasting en kan in een oogwenk worden stilgelegd als de trek op het net de capaciteit overschrijdt. Dit laatste kan echter zowel als voor- als nadeel gezien worden.

Crypto-miners in Texas

Crypto-miners in Texas hebben door de hitte deze zomer een lastige periode achter de rug die ook nog niet afgelopen is. De recordbrekende hittegolf die afgelopen maand in de Amerikaanse staat gemeten is heeft het elektriciteitsnetwerk flink onder druk gezet.

Hierdoor hebben diverse grote elektriciteitsverbruikers zoals grote crypto-miners (tijdelijk) hun activiteiten stil moeten leggen, of drastisch moeten verminderen. Op deze manier kon de druk op het netwerk verminderd worden. Het is niet zo gek dat hun stroomnet onder druk staat, want in de laatste aantal maanden zijn er veel crypto-miners naar de staat gekomen. Dit vanwege hun gunstige regelgeving ten aanzien van crypto en lage energiekosten. Dit lijkt nu echter wel tol te eisen van het stroomnet. Het is nog niet bekend wanneer dit probleem opgelost zal worden, dit kan nog meerdere maanden in beslag nemen.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?