Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Compass Mining voegt na personeelsbezuinigingen 25.000 ASIC-miners toe

Het cryptocurrency miningbedrijf genaamd Compass Mining heeft onlangs nog een ontslagronde en salarisverlagingen bekend gemaakt. Nu maken ze uitbreidingsplannen bekend, in de vorm van een 75 MegaWatt (MW) partnerschap met ‘Compute North’ voor zijn datacenter in Texas.

Uitbreiding na ontslagronde en betalingsproblemen

Slechts 2 weken geleden moest het bedrijf nog ongeveer 15% van zijn personeel laten gaan. Hiernaast hebben ze salarisverlagingen doorgevoerd voor zijn topmanagers om de lastige marktomstandigheden te doorstaan. Het bedrijf had naar verluidt ook betalingsproblemen, want ze zouden één van hun in Maine gevestigde hostingfaciliteiten verloren zijn door de kosten daarvan.

Dat er dan een uitbreiding aan zit te komen lijkt niet geheel logisch. Toch gebeurt het. De nieuwe grootschalige implementatie zal volgens Compass in augustus beginnen en kan enkele maanden in beslag nemen om te voltooien.

Deze implementatie omvat plannen om naar verluidt 25.000 nieuwe ASIC-miners in te zetten op de al bestaande hostingfaciliteit van Compute North in Granbury, Texas in de VS. Deze hostingfaciliteit is naar verluidt state-of-the-art en wordt aangedreven door een 1.1 GigaWatt (GW) installatie. Het datacenter heeft ook een volledig te beperken belasting en kan in een oogwenk worden stilgelegd als de trek op het net de capaciteit overschrijdt. Dit laatste kan echter zowel als voor- als nadeel gezien worden.

Crypto-miners in Texas

Crypto-miners in Texas hebben door de hitte deze zomer een lastige periode achter de rug die ook nog niet afgelopen is. De recordbrekende hittegolf die afgelopen maand in de Amerikaanse staat gemeten is heeft het elektriciteitsnetwerk flink onder druk gezet.

Hierdoor hebben diverse grote elektriciteitsverbruikers zoals grote crypto-miners (tijdelijk) hun activiteiten stil moeten leggen, of drastisch moeten verminderen. Op deze manier kon de druk op het netwerk verminderd worden. Het is niet zo gek dat hun stroomnet onder druk staat, want in de laatste aantal maanden zijn er veel crypto-miners naar de staat gekomen. Dit vanwege hun gunstige regelgeving ten aanzien van crypto en lage energiekosten. Dit lijkt nu echter wel tol te eisen van het stroomnet. Het is nog niet bekend wanneer dit probleem opgelost zal worden, dit kan nog meerdere maanden in beslag nemen.

Blockchain nieuws

MTV komt met ‘Best Metaverse Performance’ Award MTV komt met ‘Best Metaverse Performance’ Award
MMORPG onder vuur vanwege potentieel misbruiken geld MMORPG onder vuur vanwege potentieel misbruiken geld
Oekraïne geeft $54 miljoen aan crypto uit aan drones en andere militaire software Oekraïne geeft $54 miljoen aan crypto uit aan drones en andere militaire software
Meer nieuws

Meest gelezen

Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten